SDP je u ponedjeljak u Splitu održao konferenciju za novinare, na kojoj je predsjednik stranke Davor Bernardić govorio o najavljenoj poreznoj refomi i ‘udaru Vlade na male iznajmljivače u turizmu’.

“Mi u SDP-u smo u potpunosti fokusirani na rast plaća u Hrvatskoj, svjesni da zbog malih plaća građani iseljavaju iz Hrvatske”, rekao je Bernardić, kako prenosi Dnevnik.hr. Dodao je da ‘pompozno najavljivana porezna reforma’ nije ispunila ključni cilj, a to je povećanje plaće većini građana.

“Poruka SDP-a jest da je rast plaća moguć i da SDP ima plan za rast plaća, za 330 do 500 kuna mjesečno. Minimalna plaća bi narasla do 1000 kuna. Veće plaće su jedina garancija ostanka naših ljudi u našoj zemlji”, rekao je Bernardić.

Naglasio je da se kroz poreznu reformu udara na najmanje i najosjetljicije, dižući paušal za privatne iznajmljivače, koji iznajmljivanjem svojih apartmana pokušavaju pokrpati kućni budžet. Kazao je i da je PDV u turizmu u Hrvatskoj najveći u Europi.

Saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić kazao je kako Vlada ‘svim sredstvima udara po turizmu’ u trenutku kada rast turizma polako jenjava. Grčić smatra da će zbog toga u idućim godinama rast turizma biti znatno usporen.

Komentiraj