BERNARDIĆ PREMIJERU “Bojim se da nam ne govorite sve, sumnjamo na tajni plan HDZ-a i Mađara”

Patrik Macek/PIXSELL

PPredsjednik SDP-a Davor Bernardić jutros je na Aktualnom prijepodnevu u Saboru upitao premijera Andreja Plenkovića namjerava li povesti Hrvatsku u kupnju dionica Ine od MOL-a te od njega zatražio da nevede jasan plan kako to učiniti.

“Priča s Inom izrazito je kompleksna i donijela je niz problema i otvorenih pitanja. Želim da postignemo šitoki konsenzus o otkupu dionica Ine od MOL-a. Kada smo to najavili, nismo tu odluku donijeli ad hoc. To je od prvog dana bila rasprava između dva partnera u Vladi”, rekao je Plenković.

Dodao je kako misli da je to dobro za hrvatsko gospodarstvo i za funkcioniranje Ine ao kompanije, koja mora imati rezerve plina i nafte, rafinerije koje funkcioniraju i kvaltetan maloprodajni lanac.

“Od svega što smo čuli u javnoj raspravi, nisam čuo bolji i kvalitetniji model otkupa dionica bez stvaranja javnog duga od inicijalne javne ponude dionica HEP-a 25 minus jedna dionica. Hrvatska zadržava sva ključna prava u upravljanju HEP-om, bez ikakve prodaje nacionlanog bogatstva, kako se to moglo čuti proteklih dana”, odgovorio je Plenković.

Bernardić mu je na to rekao kako nije bilo nikakve javne rasprave o kojoj on gocori. “Bojim se da nam ne govorite sve. Ideja o prodaji HEP-a i kupnje Ine ne drži vodu i od javnosti skrivate kako planirate otkupiti Inu. Za novac koji planirate dobiti od četvrtine HEP-a ne možete otkupiti Inu i to je svima jasno. S pravom sumnjamo da postoji još neki tajni plan HDZ-a i Mađara, a najavili ste i daljnu prepordaju Ine”, rekao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a zaključio je kkao HEp u ovom tenutku nije spreman na prodaju te kako HEP-u ne treba privatizacija jer ima tri milijarde kuna kapitala.

Komentiraj