BERNARDIĆ ‘Ovi predsjednički izbori vode se između normalne i crne Hrvatske’

Predsjednik SDP-a Davor Bernadić za RTL Danas je komentirao predsjedničku kampanju. Bernardić smatra kako se kampanja nije pretvorila u sukob dviju najvećih hrvatskih stranaka HDZ-a i SDP-a.

“Milanović je, naravno, kandidat SDP-a, ali on ima svoje mišljenje i svoj stav za razliku od aktualne predsjednice čiju je ulogu glasnogovornika preuzeo Andrej Plenković. Bilo bi zanimljivo čuti što ona misli, a ne što misle Andrej Plenković ili Gordan Jandroković koji pokušavaju optuživati Milanovića za ono razdoblje dok je on bio premijer, odnosno, dok je SDP bio na vlasti, a zaboravljaju što je njihov bivši šef Sanader ostavio našoj zemlji”, kazao je Bernardić, naglasivši kako su ovi izbori između dvije Hrvatske.

“Jedna je normalna i građanski civilizirana, a druga je crna Hrvatska koja jednostavno nema svoj stav, nema svoje mišljenje i koketira s ekstremnom desnicom, što je pogubno za međunarodni ugled Hrvatske u svijetu”, poručio Bernardić.

Naglasio je i kako vjeruje u pobjedu Zorana Milanovića jer je jedini kandidat koji “funkciji predsjednika može vratiti ugled, dostojanstvo i povjerenje”.

“Funkcija predsjednika i povjerenje u tu funkciju poljuljano je brojnim aferama i skandalima koji se vezuju za aktualnu predsjednicu: oni sada pokušavaju primijeniti taktiku optuživanja Milanovića, no ne zaboravimo da su zemlju 2011. godine ostavili u dubokoj krizi i na koljenima”, izjavio je predsjednik SDP-a.

Pozvao je građane da izađu na izbore kako ne bi drugi odlučivali umjesto njih.

 

Komentiraj