BERNARDIĆ: “HDZ nije iznajmio samo Sabor nego i cijelu Hrvatsku”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu se, uoči početka Glavnog odbora stranke na Iblerovom trgu, obratio stranačkim kolegama i novinarima. U govoru se osvrnuo na stanje u pravosuđu, korupciju i ulasku Hrvatske u Schengen.

Na početku je rekao kako je SDP-ova Vlada najviše zaslužna za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i pripremni rad za ulazak u Schengen. “Hrvatska je 2013. godine zahvaljujući SDP-ovoj Vladi ušla u EU. Moram zahvaliti SDP-ovoj Vladi i na ogromnom poslu koji je napravljen nakon ulaska u EU, a to je tehnička priprema za ulazak u Schengen koji je potreban Hrvaskoj”, rekao je Bernardić, kako prenosi N1.

Kazao je i kako ulazak u Schengen neće biti lak te da Hrvatsku čeka još puno posla. “Ključni uvjet za ulazak u Schengen je borba protiv nikad raširenije korupcije. Sada je jasno tko je prepreka ulasku Hrvatske u Schengen, zbog sumnje u korupciju pola Plenkovićeve Vlade moralo je otići”, rekao je.

“Nije normalno da zbog sumnje na korupciju ode pola Vlade i nikom ništa, nije normalno da vrh policije ne poštuje zakone i vozi kroz naseljeno mjesto 165 kilometara na sat, bez ikakvih sankcija, nije normalno da nema novca za povećanje plaća profesora, a bilo je za povećanje plaća predsjednika Vlade i Sabora i najbogatijih u Hrvatskoj. Nije normalno da roditelji strahuju da silovatelji i nasilnici nad njihovom djecom neće doći pred lice pravde kao što nije normalno da se zgrada Hrvatskog sabora iznajmljuje za stranački dernek. Jer, ne samo da su iznajmili Hrvatski sabor, iznajmili su Hrvatsku i uništavaju je“, poručio je.

Najavio je da SDP kreće u formiranje šireg antikorupcijskog saveza kako bi Hrvatskoj vratili budućnost i optimizam. “Korupcija s jedne strane i loše pravosuđe s druge idu ruku pod ruku”, poručio je Bernardić.

Danas će Glavni odbor SDP-a danas djelomično ukinuti dvogodišnje suspenzije četvorici članova predsjedništva Peđi Grbinu, Siniši Hajdaš Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću koje su im uvedene lani u srpnju zbog kritika na račun predsjednika Davora Bernardića i načina na koji vodi stranku.

Komentiraj