BERISLAV JELINIĆ: “Nije Marić jedini kojem je situacija neodrživa, ima još takvih”

Autor:

Rovinj: WMF, Jesu li mediji pomogli ili odmogli rješavanju slucaja Agrokor? 22.09.2018., Rovinj - 11. Weekend Media Festival. Panel diskusija Jsu li mediji pomogli ili odmogli rjesavanju slucaja agrokor? Berislav Jelinic.
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić u ponedjeljak je za N1 komentirao ostavku ministra državne imovine Gorana Marića. Jelinić je poručio kako Marić nije jedini kojem je situacija neodrživa, već takvih ima više.

“Ostavka Marića je sasvim očekivan potez, barem za Nacional, u nedjelju prijepodne raspolagali smo tom informacijom, njegova je situacija neodrživa. Nije on jedini, ima u Vladi još ministara čija je situacija teško održiva ili neodrživa. Sutrašnji Nacional posvetili smo zoni rekonstrukcije Vlade”, kazao je Jelinić.

Dodao je kako treba vidjeti kako će se Marić i Kuščević sad ponašati u Saboru, hoće li podrivati autoritet premijera Plenkovića. “Sve su ovo izazovi koji su sad pred Plenkovićem”, poručio je Jelinić.

15.07.2019., Novi Vinodolski – Ministar Goran Maric podnio ostavku. U drustvu ministra Olega Butkovica i gradonacelnika Velimira Piskulica.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, Goran Marić danas je u Novom Vinodolskom objavio kako je podnio neopozivu ostavku na mjesto ministra državne imovine.

Marić je ustvrdio da nije u stanju prihvatiti neviđeni udar na njega i njegovu obitelj. “Radio sam pod pritiskom u kojem sam postao meta. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine, koja je deteljećima otimana i zapuštana. Uz svijest i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji stavlja potpuno nebitnim sve druge okolnosti koje su dovele do moje ostavke”, rekao je Marić.

Mediji su prošlog tjedna, podsjetimo, pisali kako je Marić u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi sin dosadašnjeg ministra, odlučio prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, i to po cijeni od 5,092 milijuna kuna.

Također, u petak je objavljeno i kako USKOK ozbiljno provjerava ministra Gorana Marića. Od policije su zatražili da prikupi i dostavi dokumentaciju i pročešlja Marićeve poslove. Iz USKOK-a žele znati o čijem je trošku obnovljen studentski dom franjevaca u Zagrebu u crkvi Gospe Lurdske.

Sve je krenulo objavom portala Index o stanu u Velačkoj ulici vrijednom dva i pol milijuna kuna, u koji je uselio Marićev sin Ante. Naime, portal je objavio da je tvrtka Scientia, obiteljska tvrtka Marićevih kojom je upravljala supruga Marijana, a bavila se zapravo savjetovanjem i za stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti. tvrtka je 2011. godine imala svega 50 tisuća kuna prihoda te se ne bavi nekretninama, kupila stan u Zvonimirovoj ulici od 101 kvadrat za 930 tisuća kuna.

Potpisnici kupoprodajnog ugovora za stan u Zvonimirovoj su Marićeva supruga Marijana te tadašnji čelnik Provincijalata Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja iz Splita, fra Željko Tolić.

Marijana Marić, supruga Gorana Marića, u ožujku 2013. godine, predaje tvrtku Scientiju bez naknade svom sinu Anti Mariću, koji potom u listopadu iste godine tvrtku, bez naknade, poklanja poduzetniku Zvonku Šariću.

Šarić je samo četiri mjeseca nakon što je od Marića dobio na poklon tvrtku koja je u vlasništvu imala stan vrijedan milijun kuna u centru Zagreba, prodao taj stan i to tvrtki Šted Invest, bivšoj tvrtki Gorana Marića. Potpisnici tog kupoprodajnog ugovora su Zvonko Šarić i Damir Poljak, direktor te tvrtke koji je 2008. godine naslijedio Gorana Marića u Šted Investu.

Prema katastru, vlasnik stana od 132 kvadrata je Veslačka nekretnine, tvrtka kćer Šted Investa. Direktor Veslačke nekretnine je Damir Poljak, nasljednik Marića na čelu Šted Investa i kupac spornog stana u Zvonimirivoj ulici.

ČOLAK: ‘Goran Marić suodgovoran je što smo izgubili pet milijardi kuna’

USKOK provjerava Gorana Marića, od policije zatražili da pročešlja ministrove poslove

Goran Marić prodao državno zemljište vlasniku grupacije u čijem stanu živi njegov sin

Fra Tolić pisao Indexu o dogovoru s Marićem o stanu u Zvonimirovoj ulici

Ministar G. Marić pod mikroskopom Povjerenstva za sukob interesa

Kako je sin ministra Marića došao do stana vrijednog više od dva milijuna kuna?

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.