Goran Marić podnio nepozivu ostavku!

Autor:

15.07.2019., Novi Vinodolski - Ministar Goran Maric podnio ostavku. U drustvu ministra Olega Butkovica i gradonacelnika Velimira Piskulica.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Ministar države imovine Goran Marić u ponedjeljak je podnio ostavku.

“Oko 2600 ugovora sam potpisao od utemeljenja Ministarstva državne imovine do danas i ostvarili prihod državnom proračunu veći od dvije i pol milijarde kuna… Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine”, rekao je Marić nakon potpisivanja dvaju ugovora o darovanju nekretnina od strane Republike Hrvatske Gradu Novom Vinodolskom.

Upitan znači li to da daje ostavku, Marić je rekao da je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem te da je podnio neopozivu ostavku. Dodao je da je zatražio povratak u Sabor. “Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj”, rekao je.

U izjavi u Novom Vinodolskom Marić je rekao da nijedan dan od uspostavljanja Ministarstva državne imovine i rada kao ministar nije prošao mirno. “Radio sam pod pritiskom u kojem sam postao meta. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine, koja je deteljećima otimana i zapuštana. Uz svijest i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji stavlja potpuno nebitnim sve druge okolnosti koje su dovele do moje ostavke”, rekao je Marić.

Istaknuo je da su doneseni zakoni i nova praksa protiv otimanja državne imovine uzrok što je postao meta i uzrok da je podnio ostavku. “S obzirom da sam detaljno objasnio, zahvaljujem unaprijed na razumijevanju što nisam više dostupan, a svima onima, koji su željeli i žele moj život pretvoriti u kaos, poručujem da hvala Bogu u tome neće uspjeti”, rekao je Marić.

Ocijenio je da je postao meta. “Nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel”, rekao je, prenosi Dnevnik.hr. Nije htio odgovoriti tko mu smješta, čija je meta.

Podsjetimo, nakon mdijskih otkrića o sumnjivim poslovima s nekretninama ministra državne imovine Gorana Marića u cijelu se priču, navodno, uključio USKOK.

ČOLAK: ‘Goran Marić suodgovoran je što smo izgubili pet milijardi kuna’

USKOK provjerava Gorana Marića, od policije zatražili da pročešlja ministrove poslove

Goran Marić prodao državno zemljište vlasniku grupacije u čijem stanu živi njegov sin

Fra Tolić pisao Indexu o dogovoru s Marićem o stanu u Zvonimirovoj ulici

Ministar G. Marić pod mikroskopom Povjerenstva za sukob interesa

Kako je sin ministra Marića došao do stana vrijednog više od dva milijuna kuna?

OZNAKE: goran marić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.