Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u srijedu je rekao da će njegova stranka glasovati za opoziv ministra financija Zdravka Marića. Smatra da nove većine neće biti, no nada se da nećemo ići na nove izbore, jer bi nas to koštalo 120 milijuna kuna, prenosi Dnevnik.hr.

“Bio je korektan, moram biti iskren. Nije bilo pritisaka ni ucjena. Razgovarali smo kao generacijski isti ljudi. Mi smo ista generacija. Mislim da je gospodin Plenković uletio u priču za koju nije odgovoran, da mora čistiti nečije tuđe smeće. Žao mi je što se odlučio na to, ali to je njegov odabir. Ja mu čestitam, ali bez nas”, komentirao je Beljak sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik HSS-a kaže da razumije zašto premijer podržava Marića. “On je morao stati iza ministra kojeg je izabrao i to je normalna stvar. To nije stvar ega, to je stvar Vlade RH”, rekao je Beljak dodajući da se Marić morao sam povući kada je vidio da će zbog njega Vlada pasti. “Ja bih to napravio na njegovom mjestu, tim više što on nije član stranke, nije ni političar, on je računovođa”, zaključio je Beljak.

Komentiraj