Bauk: “SDP-u treba jedan kandidat koji će povesti drugove”

O stanju u SDP-u nakon izbornog potopa za RTL Danas govorio je Arsen Bauk koji kaže da bi bilo dobro da se ide u smjeru jednog kandidata za novog predsjednika stranke.

Kandidate tražiti u onima koji su dobili najviše preferencijalnih glasova a bili na zadnjim mjestima liste

“Hoće li biti tako ovisi o događajima koji će se razvijati. Mi imamo odredbe o kandidiranju i ono je relativno slobodno. Vidjet ćemo koliko će biti kandidata”, rekao je za RTL Danas te dodao je gdje bi se trebao tražiti potencijalni novi predsjednik:

“Ja sam u izbornoj noći i dan poslije rekao da su građani pokazali palac dolje SDP-u i nekim kandidatima, ali i ipak pokazali nekim kandidatima palac gore. Mislim da u krugu tih kandidata treba tražiti nekoga tko ima legitimitet da nas okupi i povede u lokalne izbora i onda dalje. Nadam se da će se uskoro saznati tko će biti pretendenti i da će se bez sektašenja i vraćanja u prošlost okupiti najbolje što SDP ima.”

On osobno nema ambicija

Kaže da međusobnih sastanaka unutar stranke ima mnogo, da se razgovara i najprije treba vidjeti tko uopće ima želju i ambiciju prihvatiti se teškog i zahtjevnog posla.

Nije želio reći koliko je SDP blizu dogovoru i jednom imenu za novog predsjednika stranke.

“Nije to da se objavi ime i da se onda pusti bijeli dim. Onaj tko se bude kandidirao, izaći će ispred građana, ispred stranke i reći: ‘Drugovi, za mnom.'”

Na pitanje ima li jamstava da će se stvari u SDP-u promijeniti, Bauk je odgovorio: “Jamstva nema, nade ima.”

“Nadam se da Plenković neće biti kao Sanader”

Bauk je istaknuo da SDP treba izvući određene pouke iz rezultata koji je ostvarila koalicija okupljena oko platforme Možemo!.

Jasni ciljevi SDP-a

“Naši građani uvijek moraju znati naše jasne pozicije: između dužnika i banaka, mi smo na strani dužnika, između radnika i poslodavaca, mi smo na strani radnika. Između potrošača i kompanija, mi smo na strani potrošača. Prioriteti su nam zdravstvo, obrazovanje, kultura, informatizacija. Zanimljiva kratica, ZOKI. Od njega očito ne možemo pobjeći”, rekao je Bauk.

 

Komentiraj