Njemački nogometni reprezentativac 31-godišnji Bastian Schweinsteiger objavio je u petak kako prekida svoju reprezentativnu karijeru, izrazivši pritom žaljenje što je nije okrunio naslovom europskog prvaka.

“Joachim Loew je znao koliko mi znači Euro 2016 u Francuskoj jer sam stvarno želio da osvojimo taj naslov koji nismo osvojili od 1996. Nije se dogodilo i to moram prihvatiti”, napisao je Schweinsteiger na svom twitter profilu dodajući kako mu “povijesni i emocionalni vrhnunac karijere predstavlja osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014.”.

Schweinsteiger je 7. srpnja u Marseillu s njemačkom reprezentacijom izgubio u polufinala Europskog prvenstva od Francuske sa  0-2, ali se upisao u povijest s obzirom da mu je to bila 38. utakmica na evropskim i svjetskim prvenstvima. Toliko utakmica na velikim međunarodnim natjecanjima nije odigrao ni jedan nogometaš i Schweinsteiger je iza sebe ostavio sunarodnjaka Miroslava Klosea, koji je odigrao 37 međunarodnih utakmica te Lothara Matthäusa i Talijana Paola Maldinija koji su u karijeri odigrali 36 međunarondih utakmica.

Schweinsteiger, koji trenutačno igra za Manchester United, a prije je 13 godina branio boje minhenskog Bayerna, za Mannschaft je odigrao 120 utakmica i zabio 24 gola.

“Kazao sam izborniku (Joachim Löw) da više ne računa na mene u budućnosti jer se želim povući”, napisao je Schweinsteiger na Twitteru.

Komentiraj