Hrvatski ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić komentirao je u ponedjeljak u Bruxellesu događanja za zagrebačkom Filozofskom fakultetu, kazavši da izbor dekana i svih čelnika na sveučilišnim sastavnicima spada u autonomiju sveučilišta, a da je na ministarstvu da brine nad zakonitošću rada tih tijela.

“Postavljanje i razrješenje dekana kao i svih čelnika na sveučilišnim sastavnicama je nešto što spada u autonomiju sveučilišta i s te strane, u ime ministarstva, ne bih imao što dodati, osim što ministarstvo brine nad zakonitošću rada tih tijela”, rekao je Barišić, dodajući da nije upoznat s pojedinostima današnjih događaja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Profesor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Dean Duda rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kako je Fakultetsko vijeće Filozofskoga fakulteta smijenilo v.d. dekana Željka Holjevca i izabralo Nevena Budaka kao predloženika za novoga dekana Filozofskoga fakulteta.
Ministar Barišić je u ponedjeljak u Bruxellesu prvi put sudjelovao na sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport, koje se sastaje dvaput godišnje.

Na upit ima li što novog u vezi s kurikularnom reformom, ministar Barišić je rekao da se na tome intenzivno radi i da će ministarstvo uskoro izići s konkretnim mjerama vezano uz doradu akcijskog plana.

“Kurikularna reforma je nešto što vrlo intezivno pripremamo dalje, uskoro ćemo izići s konkretnim mjerama vezano uz doradu akcijskog programa, ali ovo što je sad načinjeno s izvješćem koje je Povjerenstvo za unaprjeđenje reforme odgoja i obrazovanja predalo pokazalo je da je doista načinjen veliki posao i da imamo na čemu dalje graditi.

Kurikularna reforma je nešto što se i ovdje na raspravi Vijeća EU-a vrlo često čulo, jer se to provodi i u drugim zemljama. Ja mislim da smo tu na dobrom pravcu i da ćemo mi nastaviti vrlo intenzivno dalje raditi”, rekao je Barišić.

Komentiraj