Patrik Macek/PIXSELL

BANSKI DVORI Goran Marić ostaje ministar, sastanak Plenkovića s ministrima

U Banskim dvorima nešto poslije 11,30 sati počeo je sastanak premijera Andreja Plenkovića s ministrima u Vladi, a sastanku nazoči i Goran Marić, o kojem se pojavila neslužbena informacija da je podnio ostavku na dužnost ministra bez portfelja.

Prema pisanju portala Jutarnjeg lista, koji se poziva na neslužbenu potvrdu iz Vladinih krugova, Marić je podnio ostavku jer ne želi biti ministar bez portfelja.

Prilikom dolaska u Banske dvore svi ministri, kao i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, redom su izjavljivali da ne znaju ništa o navodnoj Marićevoj ostavci. Marić se nije pojavio pred Banskim dvorima već je u Vladu ušao na drugi ulaz.

Prema pisanju hrvatskih medija, Goran Marić će ipak ostati ministar u Vladi. Odlučio je tako nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i minstrima.

“Ministar Marić ostaje u Vladi, a na sastanku koji je zbog užeg kabineta malo kasnio, raspravlja se o zatečenom stanju i prvim koracima”, poručili su iz Vlade, prenosi Index, dodajući kako su informacije koje su se jutros pojavile o navodnoj ostavci Marića neistinite te kako ne znaju odakle su uopće došle takve informacije.

Prvi sastanak Plenkovića s ministrima

Plenković u utorak održava prvi sastanak sa svim ministrima svoje Vlade nakon njezina potvrđivanja u Hrvatskom saboru, a najavio je da će prvo krenuti s organizacijskim aspektom rada Vlade i pripremom prve Vladine sjednice za četvrtak. Također je najavio vrlo skoru pripremu državnog proračuna za 2017. godinu.

Potvrdio je da će već na prvoj sjednici Vlade imenovati predstojnika Vladina Ureda te da će ovoga tjedna riješiti sve što je ključno i bitno za sastavljanje Vladina tima.

Očekuje se da će ministri Plenkoviću predstaviti stanje u njihovim resorima.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional