Bandićeva pročelnica za sebe traži novčanu nagradu za uspješnost. U dopisu hvali svoj rad i govori o sebi u trećem licu

U RTL-OVOJ emisiji Potraga objavljen je dopis kojim Bandićeva pročelnica Sanja Cvjetko Jurković sama za sebe traži novčanu nagradu za uspješnost.

Zgodno je napomenuti da se radi se pročelnici koja stoji iza fijaska zvanog Ljeto na Savi, koji su građani Zagreba platili 13 milijuna kuna.

Sanja Cvjetko Jurković pročelnica je zagrebačkog gradskog Ureda za strateško planiranje, a u dopisu koji je slala zagrebačkom gradonačelniku Bandiću traži nagradu za uspješnost. Pročelnica u tom dopisu hvali samu sebe, nabraja koliko se zalagala, ističe svoj doprinos te od Bandića traži suglasnost za naknadu za uspješnost, međutim, to piše u trećem licu jednine.

“Slijedom navedenoga, mišljenja smo da je ispunila uvjete za isplatu dodatka za uspješnost u radu, u visini od jedne njezine plaće, utvrđenu gore navedenim Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u rad, te molimo Vašu suglasnost za isplatu dodatka za pročelnicu”, piše sama o sebi pročelnica Cvjetko Jurković u dopisu Milanu Bandiću.

Spomenik žrtvama Holokausta

Nagrađena je dodatkom za uspješnost za spomenik žrtvama Holokausta koji od početka slovi kao jedan od najspornijih gradskih projekata, piše RTL.

Taj spomenik jedinstven je u svijetu: posvećen je žrtvama Holokausta, no židovska ga zajednica ne želi i traži da se drugačije zove.

Primjerice, na sam dan otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni radovi za spomenik za šest milijuna Židova stradalih u Holokaustu reagirali su iz židovske zajednice pitajući zagrebačkog gradonačelnika zašto se, uz središnji europski memorijal koji postoji u Berlinu, u Zagrebu podiže spomenik iste namjene i istoga naziva. U Zagrebu bi, kazali su, trebalo očekivati spomenik žrtvama NDH.

Stručna javnost ima ozbiljne primjedbe na ovaj projekt koji niče pored Glavnog kolodvora, no nagrađena pročelnica nije imala nikakvih problema s dodatkom za uspješnost ovog u startu kontroverznog projekta, donosi RTL.

Ured koji vodi pročelnica Cvjetko Jurković stoji i iza, primjerice, besmislenog i 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio totalnim fijaskom.

RTL nije uspio doznati je li financijski nagrađena i za taj projekt, no nije jedina iz redova Bandićevih najbližih suradnika koji su nagrađeni za “izuzetnu uspješnost”.

Nagrada za natprosječne rezultate

Od 2017. do 2020. isplaćeni su dodaci za uspješnost na radu za tri pročelnice i tri zamjenice pročelnika, kazali su iz Grada za RTL.

Isplata dodatka za uspješnost na radu pročelnica varirali su od 15 tisuća kuna do čak 94 tisuće kuna bruto.

Zamjenica pročelnica dobile su od 11 tisuća do 44 tisuće kuna bruto, ovisno o tome koliki je postotak od plaće, odnosno koliki broj nagradnih plaća im je odobren

To je, kažu, propisano Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u radu.

Dodatak za uspješnost u radu može godišnje iznositi najmanje 40 posto plaće, a najviše tri plaće službenika ili namještenika.

 

 

Komentiraj