Bandić u slučaju izborne pobjede najavio dislociranje sedam ministarstava iz Zagreba

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Premijerski kandidat koalicije “Za premijera”, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je u Šibeniku najavio da će, daju li mu birači povjerenje na nedjeljnim izborima, iz Zagreba “dislocirati” čak sedam ministarstava, pri čemu bi u Šibeniku ili Zadru bilo sjedište Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Bandić je na predstavljanju izbornog programa rekao kako decentralizaciju treba započeti decentralizacijom Vlade, što će, uvjeren je, oživjeti ostale krajeve Hrvatske.

Najavio je  da bi, u slučaju izborne pobjede, u njegovoj vladi sjedili predsjednik i potpredsjednik Narodne stranke – Reformista – Radimir Čačić i Petar Baranović, inače Šibenčanin. Istaknuo je kako je njegov “kroj” Vlade pun stručnih ljudi, umjesto politički podobnih, koji će po prvi put u Hrvatskoj postaviti ciljeve koje treba ostvariti. Takvo što, naglasio je, Hrvatska nije imala od Franje Tuđmana.

Kao jednu od prvih odluka te vlade Bandić je najavio smanjenje financiranja političkih stranaka za 80 posto, budući da su stranke “postale same sebi svrha i ne rade u interesu građana”.

Ponovio je kako će njegova vlada osigurati da sve ostale sredine u Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb, dobiju besplatne udžbenike koji bi se trebali financirati upravo od iznosa koji će biti umanjen političkim strankama.

Bandić je u Šibeniku najavio i sjednicu koju će poslijepodne u Kninu održati članovi njegove buduće vlade, dobiju li u nedjelju povjerenje birača.

Komentiraj