Saša Zinaja

BANDIĆ ‘U modernoj hrvatskoj državi nema mjesta za netoleranciju, diskriminaciju i govor mržnje’

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najoštrije je osudio postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u središtu Zagreba. Državne institucije pozvao je da zaštite osnovne demokratske vrijednosti hrvatskog društva.

U nastavku u cijelosti prenosimo Bandićevo priopćenje za javnost.

“Jučerašnje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojim se nastoje na političku scenu vratiti retrogradne ideologije iz najcrnjih dana hrvatske povijesti, promovirati ustaštvo i nacizam zaslužuje najoštriju osudu.

Moderna hrvatska država izrasla je iz Domovinskog rata i opredjeljenja naroda za neovisnost i slobodu, utemeljena je na principima europskih, demokratskih i općeljudskih vrijednosti, na onome o čemu govori naš Ustav i njegova preambula, i u njoj nema mjesta za netoleranciju, diskriminaciju i govor mržnje.

Bez mržnje i straha

O sadašnjosti, prošlosti i budućnosti možemo imati različite poglede, u političkoj areni možemo se boriti za svoje stavove ali nema mjesta sijanju mržnje i straha jer sloboda traži i odgovornost i zaštitu slobode drugih, posebno onih koji misle drugačije.

Hrvatske institucije su tu da svima osiguraju temeljna prava i slobode, da osiguraju miran i prosperitetan razvoj društva u kojem ima mjesta za sve koji se drže demokratskih uzusa.

Šačica onih , koji pod krinkom domoljublja radi sve da našteti Domovini, ne može i ne smije skrenuti pozornost svih nas od toga – da Hrvatsku gradimo kao zajednicu slobodnih demokratski usmjerenih i budućnosti okrenutih pojedinaca. A državne institucije pozivam da čvrsto i bez kompromisa, poštujući pravni sustav zemlje, odgovore na svaki nedemokratski i retrogradni iskorak onih koji Hrvatsku vide u prošlosti”, stoji u priopćenju.

Komentiraj