Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegova koalicija ‘Za premijera’ u srijedu su u Kninu predstavili svoj program. Bandić je kazao da Hrvatska neće ići naprijed, dok se ne afirmira pet stvari, prenosi N1.

“Afirmacija znanja, struke i kompetencije, sposobni umjesto podobni. To je ono što kao rak razara ovu zemlju zadnjih 26 godina. Svjedoci ste toga ovih dana i u petak sučeljavanja dvojice istih. Bit ćete mi svjedoci i poslije toga biti uvjereni u to što govorim”, rekao je Bandić.

Druga je afirmacija, kaže, afirmacija rada. Rekao je da se u Hrvatskoj treba podvući crta i prestati dijeliti nezarađeno te honorirati nerad. ” To europske zemlje odavno rade, a mi živimo na veresiju”, rekao je. Afirmacija obitelji i demografske obnove je treći problem. “To je jedina jezgra, srčika hrvatskog čovjeka i građana ove zemlje, kojega se nastoji razoriti. Onda nas više nema”, poručio je Bandić u Kninu.

Sljedeća je afirmacija solidarnosti, koju se djelomično može naći u Zagrebu, a peto je zajedništvo koje, kaže, ‘Hrvatskoj trebao kao ozeblom sunce’.

Ukoliko bude izabran kao premijer, Bandić kaže da Hrvatskoj treba Vlada koja će raditi, premijer koji će služiti građanima, ‘bdjeti nad svakim kutkom Hrvatske’, kao što to već 16 godina radi u Zagrebu. “Odlučnost je pojam koji u Hrvatskoj ne postoji, kao što ne postoji odgovornost. Te pojmove treba uvesti u hrvatsku praksu”, poručio je.

Na kraju je poručio kako je jedini istinski koalicijski partner ‘Za premijera’ građani Hrvatske. “Hrvatskoj treba normalan čovjek”, zaključio je Bandić.

Komentiraj