HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

BANDIĆ NA MIROGOJU “Da se digne Tuđman i branitelji, opet bi legli u grob od tuge”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je na Mirogoju obilježio Dan antifašističke borbe. Gostujući u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, Bandić je komentirao nedolazak državnog vrha u Brezovicu.

“To je Hrvatska, raspovućena, podijeljena. Da se digne prvi predsjednik i branitelji, opet bi legao u grob od tuge. Dolazi li netko ili ne dolazi, znam da ja 17 godina dolazim i da govorim isto. Oni kalkuliraju, ja nemam oko čega, a najmanje oko onoga što je suština stvaranja suverene i demokratske Hrvatske”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Dodao je da je sretan zbog današnjeg dana kao ‘istinski hrvatski antifašist, socijaldemokrat, čovjek koji okuplja sve na čemu se temelji hrvatska država – hrvatske ljevice, nauka Stjepana Radića, ideja Ante Starčevića…’.

“Da nije bilo ZAVNOH-a i antifašista ne bi bilo ustava 1974., a mi se 1990. ne bismo imali od koga razdružiti. Oko toga nema mucanja i mora se biti precizan do bola. Danas sam tužan, vidio sam sedam, osam vjienaca na grobu prvog predsjednika, a na grobnici Narodnih heroja samo dva”, istaknuo je Bandić.

Komentiraj