Baka kod Virovitice završila u domu, a njezinih 12 mačaka samo na svijetu

Autor:

Ilustracija Pixabay

Nikad priča o životinji koja traži dom nije sretna, ali ima onih koje su posebno tužne. Dok neki tvrde da mačke nemaju osjećaje za svoje ljude, svi oni koji s njima žive znaju da to nije istina. Možda nam ne iskazuju svoje osjećaje jasno poput pasa, ali im je stalo do nas.

Stalo je bilo i do njihove bake 12 mačaka iz okolice Virovitice. Godinama su one dijelile svakodnevicu i bile društvo jedni drugima. No, onda je njihova baka završila u bolnici pa potom i u domu za starije i nemoćne. Mačke su ostale same.

Nakon što je njihovu tužnu priču objavila udruga Sretno dvorište, dvije su mačke udomljene. Jedna je žena uzela doma najranjivije: tronogog mužjaka i jednu slabu mladu macu. Volonterka je primila kod sebe na privremeni dom četiri mačke, no ostale su i dalje u dvorištu. To je pet mačaka: tri ženke i dva mužjaka, koji nisu kastrirani. Posljednja, 12. mačka se još nije pojavila i nitko ne zna što se s njom dogodilo.

“Vidljivo je da su mace različitih uzrasta. Hitno je potrebna kastracija preostalih odraslih maca ili će dolaskom toplijeg vremena na ovom pustom dvorištu doći do njihovog nekontroliranog razmnožavanja i novih, još i većih problema. Ako im možete ikako pomoći, javite nam se”, zamolili su iz udruge, prenosi Jutarnji. 

Kako im možete pomoći saznajte OVDJE.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.