BAČIĆ “Odbijam i primisao da se radi o unutarstranačkim sukobima”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić komentirao je u srijedu za N1 aferu SMS i rekao kako nema govora o tome da se afera koristi u unutarstranačkim obračunima HDZ-a.

Iako je više puta isticao da nema relevantne informacije o aferi SMS i navodnom zahtjevu Brkićevog kuma Blaža Curića da Franjo Varga presretne poslu glavnog čovjeka MUP-a Davora Božinovića, Bačić tvrdi da nema govora o unutarstranačkim sukobima.

“Dugo sam u HDZ-u. Puno sam se puta naslušao takvih pokušaja da se naruši ugled HDZ-a, naših dužnosnika, koji bi u svakom postupku trebali sudjelovati na način unutarstranačkog razračunavanja. Koliko ja imam informacija, nema ni govora o unutarstaranačkom obračunu”, rekao je Mamić.

Dodao je kako je taj postupak krenuo iz slučaja Mamić. “Došlo je do nekih okolnosti koje nisu do kraja istražene. Kad se to rasvijetli, vidjet ćemo o čemu se radi. Odbijam i primisao da se tu radi o unutarstranačkim sukobima”, poručio je Bačić.

Podsjetimo, Nacional je jučer objavio kako je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio od informatičkog stručnjaka Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Predsjednica je danas, objavio je njen Ured, od SOA-e zatražila hitno izvješće o aferi SMS. Predsjednica inzistira da se istraga o svim detaljima ovog slučaja što prije završi i da se utvrde sve činjenice. Iz Ureda poručuju kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nema saznanja o tome jesu li i na koji način Franjo Varga i Milijan Brkić bili uključeni u njezinu predizbornu kampanju.

EKSKLUZIVNO Brkićev kum naredio je Vargi da nadzire Božinovića

Komentiraj