John Pavlish, facebook.com

AZENA Senna Ušić Jogunica nastavlja obiteljsku tradiciju proizvodnje prirodnih čajnih mješavina

Azena proizvodi već 35 godina prisutni su na našem tržištu, a ljubav prema ovim ljekovitim proizvodima danas uz svoju obitelj preuzela je unuka djeda Antuna, odbojkašica Senna Ušić Jogunica koja zajedno s obitelji, majkom Snježanom i bratićem Andrejom s istom strašću i entuzijazmom nastavljaju voditi i širiti ovu obiteljsku tradiciju.

“Proizvodi tvrtke Azena dijele se na skupinu dodataka prehrani i kozmetičkih proizvoda, a prisutni su na tržištu više od 35 godina. Biljke koje čine naše proizvode EKO i BIO su porijekla i uzgoja što garantira njihovu kakvoću i kvalitetu. Mikrolokalitet Hrvatske u Europi i mješavina mediteranske i kontinentalne klime zajedno s visokim postotkom sunčanih dana u godini, čine našu floru izrazito bogatom esencijalnim uljima i hranjivim sastojcima. Proces obrade biljaka kojim dobivamo konačne proizvode slatka je obiteljska tajna, a nazivamo je AZENA EFEKT. Djedina biljna filozofija temelji se na obradi 32 jedinstvene biljke, svaka od kojih posjeduje jedinstvena i različita svojstva kojim utječu na ljudski organizam”, rekla je Senna Ušić Jogunica.

Ono što AZENA proizvode čini jedinstvenima jeste upravo taj više desetljeća dug proces učenja kako od prirode uzeti ono najbolje što nam pruža te kojim načinima prerade dobiti najkvalitetnije pripravke za ljudski organizam. Kao tvrtka, ponosni su i na svoj dugotrajni odnos s hrvatskim dobavljačima najboljih biljnih sirovina koje koriste u svojim proizvodima.

AZENA čajne mješavine mogu se koristiti kao preventiva i za jačanje organizma ili kao pripomoć u liječnički propisanim terapijama.

Vođeni vizijom djeda Antuna, osnivača Azene, misija je do danas ostala ista – približiti svim ljudima ljekovita svojstva prirode i bilja te njihovu moć u zacjeljivanju duše i tijela.

 

Bronhosan – čajna mješavina na bazi kadulje i omana koja djeluje opuštajuće na gornje dišne puteve. Kadulja i oman potiću rastvaranje sluzi u gornjim dišnim organima. Ova mješavina cvijeta i lista crnog sljeza, lista oputine, cvijeta crne bazge, korijena omana i lista kadulje se može koristiti i za ispiranje sluznice nosa i inhalaciju.

Djelovanje :

*Opušta

*Rastvara sluz u dišnim kanalima

*Smiruje

Narodna medicina ove biljke koristi kod:

*čišćenja sluzi iz gornjih dišnih puteva

*bronhitisa

*upale pluća

Bronhosan
Bronhosan

 

 

Nefroleks – čajna mješavina na bazi breze i šipka za poboljšanje izlučivanja tekućine iz organizma. Breza pomaže pri tretiranju bubrežnih kamenaca, štetnih tvari i tekućina. Šipak sadrži vitamine koji okrepljuju i umiruju organizam.

Djelovanje:

*Detoks organizma

*Pomaže pri izlučivanju tekućina i bubrežnih kamenaca

*Vitaminizira organizam

*Okrepljuje

Narodna medicina ove biljke koristi kod:

*upale bubrega

*otežanog mokrenja

*tegoba urinarnog trakta

*izbacivanja bubrežnih kamenaca i pijeska

*gihta

 

Nefroleks
Nefroleks

 

 

Minileks sadrži cvijet crne bazge, plod komorača, zelen stolisnika.

Narodna medicina ove biljke koristi kod:

*detoksikacije organizma

*izlučivanja viška vode iz organizma

*mršavljenja

*ubrzavanja metabolizma

*kod probavnog zatvora

 

Minileks
Minileks

 

 

Urosept sadrži list obične breze, zelen poljske preslice i list medvjetke. Medvjetka i preslica čiste i dezinficiraju te izbacuju bakterije iz mokraćnih puteva.

Djelovanje:

*Čišćenje mokraćnih puteva

*Balansiranje

*Pogodno za žene (kao pomoć pri tretiranju upala, posavjetujte se sa vašim liječnikom)

Narodna medicina ove biljke koristi kod:

*čišćenja urinarnog trakta

*balansiranje i dezinfekciju organizma

*podizanje imuniteta i flore reproduktivnih organa

*balansiranje organizma (u slučaju pojačane kiselosti u organizmu)

Urosept
Urosept

 

Malvasan sadrži korijen bijelog sljeza,korijen omana,cvijet i list crnog sljeza.

Narodna medicina ove biljke koristi kod:

*kožnih i dišnih alergija

*podizanje imuniteta organizma

*izbacivanje sluzi iz organizma

*suhog kašlja

*nadražaja pluća

 

Malvasan
Malvasan

 

 

Galeks – čajna mješavina na bazi turice i sikavic za poboljšanje izlučivanja žući. Turica ima učinkovito djelovanje kod žučnih kamenaca, dok plod sikavice umanjuje grčeve izazvane žučnim kamencima.

Djelovanje:

*Pomaže pri izlučivanju žući

*Umiruje probavni trakt

*Umanjuje grčeve izazvane žučnim kamencima

Galeks
Galeks

 

Komentiraj