facebook.com

Audioknjige su ponovno popularne

 

Knjige na audio kazetama i u cd izdanju su bile vrlo popularne u prošlosti. Mnoga su djeca odrasla uz priče na kazetama, koje su dodatno “pojačale” doživljaj bajke.

Danas ponovno raste popularnost ovog načina prezentiranja književnih djela. Pametni telefoni, kompjuteri i drugi uređaji su preuzeli reprodukciju audioknjiga iz različitih modernih formata.

Reportaža otkriva kako je prošle godine za američko tržište snimljeno više od 45 tisuća audioknjiga. Neki od projekata su uključili i najpoznatije glumce današnjice.

Čujte što su rekli Laurence Fishburne, Jesse Eisenberg, Scott Brick i pisac trilera Brad Meltzer. Njima je ovakav način izričaja i predstavljanja, potvrdili su,  neopisivo i vrlo zanimljivo iskustvo.

Brick je jedan od najpoznatijih glasova za ovaj posao, tržište nudi dobru zaradu i širi se, no glumac otkriva kako je govoriti i čitati osam sati vrlo naporno.

Biblija, trileri, biografije, knjige jednostavno “bolje zvuče kada su prepričane”.

Ova branša ima i svoju godišnju nagradu Audie Awards. Događanje svake godine okuplja istaknuta imena iz svijeta književnosti, filma, kazališta, izdavaštva…

Komentiraj