ATLETIKA Treće zlato Talića i novi rekord europskih prvenstava

Davor Visnjic/PIXSELL

Hrvatski paraolimpijac Zoran Talić u četvrtak je u Berlinu po treći je put u karijeri osvojio naslov europskog prvaka u skoku u dalj u kategoriji T20 (sportaši s intelektualnim poteškoćama), a pritom je skokom od 7,28 metara popravio i dosadašnji rekorder europskih prvenstava, kojega je također bio vlasnik.

Talić je bio na pragu i poboljšanja svog europskog rekorda (7,32), a čak je dvaput doskočio na 7,28 m. Naš je dvostruki paraolimpijski doprvak imao pet ispravnih pokušaja i još dvije daljine kojima je nadmašio svoj prijašnji rekord europskih prvenstava (7,16 m), kad je u drugoj seriji skočio 7,25 m te u šestoj s daljinom 7,19 m.

Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Dmitro Prudnikov (7,15 m), a broncu Nizozemac Ranki Oberoi (7,13 m).

U jutarnjem dijelu programa u još dva finala nastupili su hrvatski reprezentativci. Ana Gradečak je u bacanju kugle bila četvrta u konkurenciji četiri atletičarke u kategoriji F41, ali je postigla osobni rekord sa 5,96 metara. Nova europska prvakinja i rekorderka sa 7,19 metara je Francuskinja Rose Vandegou.

Među četvoricom bacača koplja u kategoriji F57 Pero Sunara je bio četvrti s novim osobnim rekordom od 28,44 metra. Novi europski prvak je Francuz Marcelin Walico s rekordom europskih prvenstava (37,05 m).

Komentiraj