Assante: “Došao sam u Hrvatsku riješiti probleme s vidom”

Američka glumačka zvijezda Armand Assante posjetio je Hrvatsku kako bi se trajno riješio problema s vidom i podvrgnuo se operaciji očiju koja je izvedena u zagrebačkoj Klinici Svjetlost. Armand Assante je zdravlje svojih očiju, umjesto velikim oftalmološkim centrima u SAD-u, povjerio upravo hrvatskim stručnjacima te prof. dr. sc. Nikicu Gabriću koji ga je osobno operirao.

Američki glumac, poznat po brojnim ulogama u filmskim uspješnicama u Hrvatsku je došao na preporuku Ivane Trump, prve supruge američkog predsjednika Donalda Trumpa, i drugih američkih prijatelja.

“Imao sam slobodna četiri dana i odlučio sam doći u Hrvatsku isključivo zbog vrhunskog stručnjaka prof. dr. sc. Nikice Gabrića kako bih riješio svoje probleme s vidom. Doslovno sam iz zrakoplova došao kliniku i u manje od dva sata sam pregledan i operiran. Već danas imam savršen vid i vidim kao što nisam zadnjih 10 godina”, rekao je Assante nakon operacije.

Ovaj 69-godišnji glumac bogate umjetničke karijere, koja je prožeta brojnim nominacijama i okrunjena nagradom Emmy, i danas ne miruje što je potvrdio rekavši kako je u Zagreb došao direktno iz New Yorka gdje je u tijeku snimanje njegovog novog filma.

“U poslu kojem se bavim 75 posto vremena godišnje provedem čitajući, proučavajući dokumente i filmove i oči vam se troše. Vaše su oči prozor u dušu svijeta. I zato je za mene bila vrlo važna odluka kome ću posvetiti svoj vid. Operacija je bila brza, bezbolna i već danas vidim bez ikakvog problema. Siguran sam da će mi bolji vid pomoći kako bih još kvalitetnije i uspješnije radio svoj posao, ali i olakšati svakodnevni život”, dodao je.

“Dolazak Armanda Assantea veliko je priznanje za naš dosadašnji rad i to doživljavamo kao još jednu potvrdu kako je Klinika Svjetlost prešla granice Hrvatske, te da je globalno prepoznata kao centar izvrsnosti u oftalmologiji. Poznati glumac koji je mogao bilo gdje u svijetu operirati svoje oči, došao je k nama u Zagreb, u Hrvatsku. Upravo ta činjenica pomaže nam da privučemo i mnoge druge pacijente iz inozemstva, obzirom da je njegovo zadovoljstvo dodatna potvrda kvalitete i vrhunske razine usluge koju pružamo”, rekao je prof. dr. sc. Nikica Gabrić, osnivač i ravnatelj Klinike Svjetlost, istaknuvši kako su Armandu Assanteu ugradili multifokalne leće u oba oka kojima se trajno riješio dioptrije, kao i početne mrene zbog koje mu je vid bio smanjen na 70 posto.

Komentiraj