ARKTIČKA ATMOSFERA Prvi susret Karamarka i Petrova nakon burnog petka

Jurica Galoic/PIXSELL

Iako je temperatura na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj ulici u subotu ujutro bila ugodna, iznad 25 stupnjeva, ‘arktička’ atmosfera vladala je oko potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i Bože Petrova, koji su došli na proslavu 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prvi je to susret dvojice potpredsjednika Vlade od trzavica posljednjih dana. Podsjetimo, Petrov je zatražio da Karamarkosam podnese ostavku na mjesto prvog potpredsjednika zbog političke odgovornosti u aferi ‘Konzultantica’, suradnje njegove supruge Ane Karamarko s tvrkom Josipa Petrovića, lobista mađarskog MOL-a.

SDP je u Saboru pokrenuo zahtjev za opozivom Karamarka, a čelnik Mosta, koalicijskog partnera HDZ-a i Domoljubne koalicije, rekao je kako će zastupnici Mosta glasati za njegov opoziv u Saboru.

Karamarko i Petrov, prema protokolu, morali su sjediti jedan do drugoga, ali jedva da su se pogledali. Opisujući ovu situaciju, iskoristit ćemo riječi slavnih Led Zeppelina – ‘communication breakdown’.

Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Komentiraj