Patrik Macek/PIXSELL

Antifašistička liga traži hitnu istragu u slučaju Leković

Antifašistička liga zatražila je u petak hitnu istragu kako bi se utvrdilo tko je sabotirao automobil predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Saše Lekovića.

“Ako je točna pretpostavka, na žalost vrlo realna, da je taj pokušaj ubojstva vezan za djelovanje gospodina Lekovića kao predsjednika HND-a, napad predstavlja upozorenje na što su sve spremni protivnici slobode medija i pluralističke demokracije u Republici Hrvatskoj”, navode u priopćenju Antifašističke lige Vesna Teršelič i Zoran Pusić.

“Tražimo da Vlada i Sabor pošalju jasnu poruku što će učiniti kako bi novinarima i svima nama jamčili slobodu izražavanja. U zemlji u kojoj nisu sigurni novinari nije siguran ni jedan građanin ni građanka”, stoji u priopćenju.

Predsjednik HND-a Saša Leković objavio je na facebooku da mu je nakon kvara na automobilu mehaničar otkrio kako su mu vijci na prednjem desnom kotaču bili dopola prepiljeni, a glavni tajnik HND-a Vladimir Lulić kaže da je, ukoliko se ta tvrdnja pokaže točnom, riječ o pokušaju ubojstva.

Komentiraj