ANTE ČAČIĆ “Ovo nije čudo, pokazali smo da nemamo respekta”

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski izbornik Ante Čačić nakon velike pobjede nad Španjolskom i prvog mjesta nakon grupne faze natjecanja na Europskom prvenstvu u Španjolskoj nije bio iznenađen.

“Mislim da ovo nije čudo. Hrvatska je od prve utakmice pokazala da je dobra, da nemamo respekta, to smo i danas pokazali protiv najbolje ekipe na svijetu”, rekao je Čačić za kamere HRT-a. “Mi smo osjećali privrženost hrvatskoj reprezentaciji, želim zbog toga zahvaliti svim ljudima u domovini. Odlučili smo pokušati pronaći prostora za sebe protiv Španjolske, ali i mi smo imali prilika, ravnopravno smo igrali s njima. Trijumfalno smo prošli skupinu”, dodao je.

“Ova pobjeda je donijela momčadi dodatno samopouzdanje, ali ne smijemo se opustiti i podcijeniti idućeg suparnika”, dodao je hrvatski izbornik.

Naglasio je kako Hrvatska ima širok roster igrača, kvalitetu, ali i zajedništvo. “U prvom poluvremenu smo bili malo naivni, tražio sam da se u nastavku branimo bolje, da Rakitić ode bliže Rogu i Badelju, da nas ne probijaju tako lako. Modrić i Mandžukić će moći nastaviti natjecanje, uvjeren sam u to, a naglasio sam da ćemo danas vidjeti jednu Hrvatsku koja dolazi. Sačuvali smo se usput i kartona”, kazao je Čačić.

Bili smo svoji, agresivni i hrabri. Igrali smo na gol više,” kazao je Čačić poručivši kako je igrače nosila silna potpora koju su zadnjih dana dobivali iz domovine i svijeta.

“Hrvatska reprezentacija je domovina. Dečki su pokazali kako se s ponosom nosi dres i kako se brane hrvatske boje,” kazao je Čačić dodavši: “Usprkos silnim podmetanjima i stvarima koje nemaju veze sa sportom.”

Čačić je naglasio kako se nada da će Luka Modrić i Mario Mandžukić biti spremni za osminu finala.

“Vjerujem da će biti spremni. Ne radi se o nikakvim rupturama, imaju edem i siguran sam kako će se oporaviti na vrijeme,” poručio je na kraju Čačić.

Na pitanje koga bi želio u osmini finala, Čačić kaže da Hrvatska može igrati protiv bilo koga. “nećemo prezati ni pred kim”, zaključio je.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional