Anka Mrak-Taritaš: “Plenković sve više podsjeća na Bandića, što ministri trebaju napraviti da ih prestane braniti?”

Autor:

05.12.2022., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru zastupnica Anka Mrak Taritas komentirala je promjenene Ustava i obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš osvrnula se na kontroverze koje se vežu uz ministre Gordana Grlića Radmana i Marija Banožića.

Postoje neki trenuci kad naši ministri negdje govore i tad ja zapravo osjećam sram zbog njih. Kad je Grlić-Radman neke stvari objašnjavao, meni je bilo neugodno. A to što docent Banožić misli da je sve trebao dobiti pozicijom ministra je zastrašujuće. Kad se penjete, mnogima je teško, iako njemu nije bilo tako, no kad padate, padate direktno”, kazala je.

Zapitala se potom što ministri trebaju napraviti da bi ih premijer Andrej Plenković prestao braniti.

Kako idu stvari, ja se zaista sve češće pitam što to jedan ministar u ovoj Vladi Andreja Plenkovića treba napraviti i koliko daleko moraju ići da bi mu se premijer zahvalio na suradnji. Kada nitko nema opravdanja za njih, on ih uvijek pronalazi”, rekla je za N1.

Osvrnula se potom i na dogovor Vlade i trgovačkih lanaca o smanjenju cijena određenih proizvoda. Mrak-Taritaš smatra da je to samo još jedan premijerov PR potez.

Mene vam ovo jako podsjeća na jednog čovjeka koji već dvije godine nije s nama, on se zvao Bandić. On je široke ruke nešto davao uoči izbora, bile su jednokratne pomoći umirovljenicima, ljetovanja, itd. Mene premijer sve više u svojem nastupu podsjeća na njega”, kazala je saborska zastupnica.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.