Angelina Jolie na naslovnici Voguea. Svojim modnim studijem ‘uzdrmat će industriju’

Autor:

Screenshot/Vogue/X

Angelina Jolie spremna je uzdrmati modnu industriju – ali nemojte zamijeniti njezin novi pothvat s nečim što nije. Atelier Jolie “nije zapravo moda”, kaže glumica, redateljica i bivša veleposlanica dobre volje i posebna izaslanica UN-ove agencije za izbjeglice.

Otkako je hollywoodska glumica ovog proljeća prvi put najavila svoj najnoviji pothvat, Atelier Jolie, otkrila je nekoliko detalja o svom novom modnom studiju usmjerenom na održivost, osim njegove svrhe kreativnog inkubatora i partnerstva s luksuznom kućom Chloé.

Sada, za Vogue za mjesec studeni, Oscarom nagrađena glumica dala je detaljan intervju o projektu i otkrila prve komade iz studija – uključujući vijugavu bijelu haljinu bez naramenica koju nosi na digitalnoj naslovnici, za koju se kaže da je Jolie posebno obojala sprejom za snimanje.

Dramatična slika mogla bi evocirati legendarni trenutak piste Alexandera McQueena, ali također je i izravan znak prostora u kojem Atelier Jolie živi – bivši dom i studio pokojnog slikara Jean-Michela Basquiata, u Boweryju u New Yorku.

Ondje Jolie transformira prostor u mjesto za zajednicu i suradnju, koje će nuditi usluge krojenja i prerade, kao i prozračan galerijski prostor za obrtnike, navodi Vogue, dok će kafić u studiju biti partner s izbjegličkim organizacijama. Atelier Jolie službeno će se otvoriti u studenom, a surađivat će s modistom iz Londona Justinom Smithom, američkim umjetnikom Dukeom Rileyjem i južnoafričkim čipkarom Pierreom Fouchéom.

“Ne želim biti velika modna dizajnerica. Želim izgraditi kuću za druge ljude da to postanu”, poručila je Angelina Jolie za Vogue.

U pothvatu joj se pridružuju dvoje njezine djece, Zahara i Pax, koji su, navodi Vogue, bili ‘jako uključeni u lansiranje. “Pomalo mi je smiješno što se bavimo modom – mislim da nitko od nas nije pretjerano ‘modan’. Ali, budući da živimo u svojoj odjeći, ona je u velikoj mjeri dio onoga što jesmo i nešto što je važno istražiti, posebno za mlade”, istaknula je.

Smatra da je dio procesa oko studija za nju bio terapeutski. “Raditi u kreativnom prostoru s ljudima kojima vjerujete i ponovno se otkriti… Nadam se da ću promijeniti mnoge aspekte svog života. A ovo je onaj okrenut prema naprijed”, dodala je.

Što se same odjeće tiče, Jolie, Zahara, Pax i kreativna direktorica Chloé Gabriela Hearst nose nekoliko komada iz nove linije. Angelina Jolie nosi usku zlatnu slip haljinu i baršunasti ogrtač, Zahara nosi krojenu bijelu haljinu, dok Pax nosi prljavo bijelu košulju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.