Andrija Mikulić prijedlog zagrebačkog HDZ-a za predsjednika Gradske skupštine

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Gradski odbor HDZ-a Zagreba odlučio je u četvrtak da će Andriju Mikulića predložiti za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine, koja će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja, doznaje Hina u zagrebačkom HDZ-u.

Mikulić je predsjednik zagrebačkog HDZ-a, a dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine obnašao je i u prošlom skupštinskom sazivu.

Ovu odluku gradskog HDZ-a Mikulić nije htio komentirati, već je kratko poručio: “Samo polako, valja pričekati konačno potpisivanje sporazuma i konstituirajuću sjednicu, a nakon toga ćemo više o svemu.”

Hoće li Andrija Mikulić biti predsjednik Gradske skupštine odlučit će izabrani gradski zastupnici na konstituirajućoj sjednici koju je ministar uprave Lovro Kuščević sazvao za ponedjeljak, 10. srpnja, u 10 sati.

Neslužbeno se doznaje da bi u petak, 7. srpnja, trebao biti potpisan sporazum između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, predstavnika HDZ-a i Liste grupe birača nositeljice Brune Esih.

No kako je rečeno Hini u zagrebačkom HDZ-u, do sutrašnjeg potpisivanja sporazuma moraju se još proći određeni detalji koji će biti točka na “i” sigurnoj većini u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Bruna Esih novinarima je nakon prošlotjednog neuspjelog konstituiranja Gradske skupštine izjavila kako je preduvjet da imaju 26 potpisa gradskih zastupnika za promjenu imena Trga maršala Tita.

U HDZ-u su i nakon današnje sjednice Gradskog odbora potvrdili svoje stajalište o tome, naglasivši da su za promjenu imena  Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je upravo predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini krajem prošle godine najavio HDZ-ovu inicijativu za preimenovanjem toga trga u središtu Zagreba.

Komentiraj