Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić poručio je u petak iz Vukovara kako je obveza cijele Hrvatske pomoći Vukovaru da se razvije i što prije zaliječi rane iz Domovinskog rata zbog čega će zagrebačka Skupština učinit sve kako bi se pomoglo Vukovaru.

Nakon obilaska vukovarskog Vodotoranja čiji je projekt obnove u pripremi, Mikulić je rekao da je za jačanje osovine između grada Zagreba i grada Vukovara.

“Sve ono što ćemo mi kao Skupština moći učiniti za boljitak Vukovara, mi ćemo ispuniti kako bi barem dijelom vratili Vukovaru i Vukovarcima ono što smo im ostali dužni. Uključiti ćemo se svim mogućim sredstvima”, poručio je Andrija Mikulić koji je Vodotoranj obišao u pratnji vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

Mikulić je prije toga u Školi mira Memorijalnog centra iz Domovinskog rata Vukovar održao predavanje učenicima zagrebačkih osnovnih škola Sesvetska sela i Kajzerica na temu neophodnosti uvažavanja različitosti i njegovanja trajnog mira.

“Jačanje veza između Zagreba i Vukovara snaži cijelu Hrvatsku i na nama je svima da život u Republici Hrvatskoj učinimo što boljim”, poručio je Penava.

U akciji prikupljanja sredstava za obnovu i rekonstrukciju Vodotornja dosad je prema njegovim riječima prikupljeno oko četiri milijuna kuna. “Akcija je tu i ide dalje. Priljev je stalno prisutan kao i podrška i projekt se odvija u dobrom smjeru”, ocijenio je Penava, koji je predsjednika zagrebačke gradske skupštine proveo i kroz gradilište vukovarskih bazena, čija gradnja je pri samom kraju.

Komentiraj