Analiza osmog kola HNL-a: “Čudno mi je što Dinamo nije vratio Pjacu; Hajduk? Neće im biti lako”

Osmo kolo SuperSport HNL-a obilježio je poraz Hajduka na gostovanju kod Gorice. Događaje osmog kola hrvatskog nogometnog prvenstva komentirali su Vedran Ješe i Marijo Strahonja.

“Neobična situacija, dugo nije bilo da svi domaćini pobijede. Veliko iznenađenje je Gorica – Hajduk, a sve ostalo je nekako očekivano”, rekao je Ješe.

Imali smo dosta dobro kolo što se tiče suđenja. Bilo je i zahtjevnih situacija, ali možemo biti zadovoljni sa suđenjem”, ustvrdio je Strahonja.

Rijeka je svladala na Rujevici Osijek s 2:1, a oba zgoditka zabio je Marko Pjaca.

“Iznenadio me Osijek svojim pristupom i načinom kako je otvorio utakmicu. Rijeka je izdominirala u svim segmentima igre, pogotovo se nametnula u veznom redu. Osijeku se bilo teško braniti, iako su novi stoperi zanimljivi igrači. Kvaliteta Pjace je riješila utakmicu, ali Rijeka je izdominirala i zasluženo slavila”, rekao je Ješe pa nastavio o Pjaci:

Prije par emisija sam rekao da bih volio da se vrati, ali me iznenadio već u prvoj ozbiljnoj utakmici u kojoj je krenuo od početka. Vidjelo se da uživa u igri i da je opušten, on je klasa, po meni je bio odabir krive države za posudbe. Italija je teška za uspjeti, po meni je tu radio pogreške. Izgubio je par godina s ozljedama i posudbama. Ovo mu je nova prilika, sigurno da će donijeti novu dimenziju HNL-u jer je klasa od igrača i nadam se za reprezentaciju. Ako ovako nastavi, bit će kandidat za reprezentaciju, sigurno može donijeti dimenziju više. Puno će donijeti Rijeci, s njim može biti još bolja. Čudno mi je da ga Dinamo nije vratio, s obzirom da je Dinamu donio 25 milijuna eura, a na toj poziciji su dovodili igrače koji su se pokazali kao promašaji. Mislim da si morao vratiti svoje dijete iz omladinske škole. Mislim da bi se on tamo prilagodio, iako mu je možda lakše u Rijeci s manje očekivanja.”

Gorica je preokretom u završnici šokirala Hajduk.

“Veliko iznenađenje, ali nisu ni zaslužili ništa drugo nego poraz. Bili su bolji u polju u početku, ali nije se vidjelo da lome protivnika, već čekaju kraj, a onda dobiješ neki gol koji ne želiš. Sad je još bila nervoza poslije Istre, ne izgledaju dobro”, rekao je Ješe o Hajduku.

Marko Livaja nije bio na pravoj razini.

“On svakog igrača čini boljim, ali bio je indisponiran. On je čovjek od krvi i mesa i može imati lošu utakmicu, ali ne smije si Hajduk dozvoliti da ovisi o jednom igraču. Hajduku kronično nedostaju krila, u završnici je malo igrača, pa se puno očekuje od njega, no onda ga je i lakše čuvati. Nije ni njemu lako. No, i bez njega su pali fizički na kraju. Iznenađuje me da se tako padne na kraju s obzirom na Lekine treninge. Napravili su veliku nervozu u Splitu i neće im biti lako”, dodao je Ješe za HRT.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner