ANALITIČARI: “Plenković je doživio težak poraz s Krstičevićem i Beroš to ne može nadoknaditi”

Politički analitičari  su tradicionalno za RTL Direkt komentirali političke opcije za predstojeće parlamentarne opcije, a umjesto dosadašnjeg komentatora političkih zbivanja Nine Raspudića, profesoru Žarku Puhovskom se pridružio Mate Mijić, nekadašnji glasnogovornik Miroslava Škore koji je poručio kako će u komentatorskom poslu biti profesionalan i neće navijati za bivšeg šefa.

Raspudić je zamijenjen s obzirom na to da se aktivno uključio u politiku i kao takav više ne može komentirati izbore.

Puhovski komentirao ulazak Raspudića u politiku

“Nažalost, mislim da imaju šanse. Kao njegov prijatelj, govorim da nije dobro što će ući u Sabor. Imat će manje slobode i manji doseg. Ali, on računa da igra drugu utakmicu i dovoljno je mlad da proba. Želim mu sreću”, kazao je Puhovski u RTL Direktu

Nogalo?

“Nisam siguran da će se naći na listama… Mogu gledati osobna iskustva, posebno s Pervanom. On je inteligentan, ali pitanje je koliko nečije kvalitete dolaze do izražaja u prirodnijem im okruženju.”

“Ima određeni kapital, ali izabrao je opciju koja nema potencijal za nešto postići. To je bačeni potencijal”, ističe Mijić.

Vili Beroš ima šanse, ali će biti sam

“Ima šanse, itekako. Ali, mislim da će biti samo “jedan od” kad uđe u Sabor. Pitanje je hoće li biti ministar ili u nekom od odbora. To je daleko manje od onoga čime se bavio posljednjih mjeseci, kad su u pitanju bili život ii smrt”, komentirao je Puhovski.

Mijić usporedio Škoru, Domovinski pokret i MOST

“Razlika je velika jer Domovinski pokret ima ambiciju sudjelovati u moći dok MOST ne bi ni s jednima ni drugima, što znači da su se samoisključili iz vladajućih pozicija. To je nezahvalna pozicija za jednu stranku i mislim da je to put u slobodan pad”, tvrdi Mijić

Najviše profitira SDP

“Svi traže glasove iz istog bazena pa to ide na ruku SDP-a. Da su bili u toj stranci malo pametniji, ne bi glasovali za raspuštanje Sabora. Dali su se navesti na priču i time su si oslabili lijevi blok, ali neusporedivo je to s onime bez čega je na desnici ostao HDZ”, govori Puhovski.

Ministra energetike Tomislava Ćorića nema na izbornim listama

“Proslavio se genijalnom rečenicom, kad je rekao da je njegova supruga potpredsjednica udruge za lobiranje koja se ne bavi lobiranjem. U čitavom ludilu, to je najluđa rečenica u posljednjih nekoliko tjedana. Pokazatelj je to da se gube živce, a gubi ih i Plenković pozivom policiji u Rijeci. To je skandalozno, zamislite policajca kako nekoga ide uhititi, odmah bi se mislilo da je to zbog Plenkovića. Namjerno to koristi, kao i prozivkama DORH-a, za koji zna da je prevarantska institucija”, oštar je Puhovski.

Komentiraj