Ana Brnabić: “Hoće li se čuti bar jedno oprosti svih koji su ismijavali sigurnosne službe? Spriječen je atentat na Vučića”

Autor:

27, October, 2022, Belgrade - The President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, presided over the session of the National Security Council, which was held in the Palace of Serbia. Ana Brnabic. Photo: Milos Tesic/ATAImages

27, oktobar, 2022, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic je predsedavao sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost koja je odrzana u Palati Srbija. Photo: Milos Tesic/ATAImages Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Premijerka Srbije Ana Brnabić u srijedu se osvrnula na izjave na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, osumnjičenog za više ubojstava.

Poručila je da je, nakon izjava na suđenju, jasno da je Belivukov klan bio spreman mijenjati demokratski izabranu vlast u Srbiji. Navela je da je najveći protivnik Belivukovog klana srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić te da je na njega spriječen atentat.

“Hvala našim sigurnosnim službama koje su spriječile atentat na predsjednika Srbije kada je objavio rat protiv organiziranog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van dohvata naših službi”, napisala je Brnabić na Twitteru.

Ana Brnabić poručila je da se napokon čulo priznanje ‘onih koji su planirali napad na srce države’ te je upitala hoće li se čuti ‘makar jedno oprosti svih koji su ismijavali saznanja sigurnosnih službi’.

U utorak je na Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubojstava i niz drugih kaznenih djela – trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja.

Lalić se, piše RTS, nagodio s Tužiteljstvom na kaznu zatvora od 18 godina.

Lalić je rekao da su pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe kao najveću prijetnju vidjeli predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali, osobito poslije ‘Vučićeve objave rata mafiji’. Nakon njegove izjave su se optuženi Belivuk i njegov suradnik Marko Miljković glasno smijali.

Ispričao je sudu da je od ostalih pripadnika grupe čuo da je Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana, čiji je ogranak činila grupa Belivuk-Miljković, poslao pet milijuna eura kako bi se svrgnula aktualna vlast u Srbiji i postavila neka koja bi radila u korist klana.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.