Amazon nakratko zabranio aplikaciju TikTok

Pixabay/motionstock

Amazon je nakratko zabranio aplikaciju TikTok na uređajima svojih zaposlenika. U službenoj objavi poznate tvrtke je istaknuto kako je elektronička pošta, u kojoj je naglašeno da zaposlenici moraju ukloniti aplikaciju iz svojih uređaja, poslana zabunom.

Svjetski mediji ne znaju pozadinu slučaja i nakon službenih izjava nema daljnjih komentara. Iz TikToka su izjavili kako prije slanja spornog maila nije bilo komunikacije između tvrtki te da im je “sigurnost korisnika od najveće važnosti”. Uprava kompanije je otvorena za dijalog. 

Sporna poruka je isticala kako se TikTok profil mora ukloniti kako bi se zadržao pristup Amazonovoj elektroničkoj pošti na uređajima, no ubrzo je sve zanijekano.

Društvena platforma za dijeljenje kratkih video sadržaja je ovaj tjedan kritizirana od strane američkog državnog tajnika Mikea Pompea, koji je rekao kako SAD razmatraju moguću zabranu ove aplikacije.

Indijske vlasti su nedavno službeno zabranile TikTok i još nekoliko kineskih aplikacija. Krajem prošle godine  mornarica SAD  pozvala je svoje službenike na brisanje društvene aplikacije, jer je postojala opasnost od sigurnosne cyber prijetnje.

Dodajmo kako je TikTok nedavno najavio da povlači svoje aktivnosti u Hong Kongu zbog stupanja na snagu novog Zakona o sigurnosti.

Komentiraj