Hrvatski sabor u srijedu će započeti svoju drugu sjednicu u sadašnjem sazivu. Sjednica započinje u 9:30 sati, a saborski će zastupnici postavljati pitanja premijeru Andreju Plenkoivću i njegovim ministrima, objavljeno je na stranicama Sabora.

41 saborski zastupnik prijavio se za postavljanje pitanja, a ždrijebom je utvrđeno kako će to prvi napraviti SDSS-ov Milorad Pupovac. Posljednji na redu je SDP-ov Bojan Glavašević.

Sjednica bi trebala trajati do 15. prosinca, kada je ustavni rok za redovno zasjedanje. Do tada Sabor treba donijeti državni proračun za iduću godinu, rebalansirati ovogodišnji, donijeti paket od 15 zakona koji su dio porezne reforme, koja će se primjenjivati od početka iduće godine. Dok Vlada te akte ne pošalje Saboru, pred zastupnicima je gotovo 30 izvješća o radu raznih institucija za prošlu godinu.

Sabor bi do 15. prosinca trebao potvrditi i protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore, a potom ‘uzeti’ redovnu božićnu i novogodišnju stanku do 15. siječnja.

Komentiraj