HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

AHSP prosvjedovao protiv Vučića, državnom vrhu poručili: Sramite se!

Autohtona hrvatska stranka prava organizirala je u ponedjeljak prosvjed ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) te srbijanskim veleposlanstvom u Zagrebu protiv službenog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, a predsjednik stranke Dražen Keleminec poručio je državnom vrhu da je sramotno što su ga pozvali jer je, kazao je, riječ o četniku koji je poticao na ubojstva i agresiju protiv Hrvatske.

“Došli smo se usprotiviti jer je Vučić bio na strani četnika Vojislava Šešelja, poticao je na ubojstva. Znači, sudjelovao je u ubojstvima mnogih koji su dali živote za Hrvatsku, na paljenju Hrvatske i mi smo se došli suprotstaviti i statiti na strani svih onih koji su dali živote za Hrvatsku”, rekao je Keleminec te sramotnim ocijenio što državi vrh uopće razgovara s Vučićem.

Na prosvjedu je bilo 20-ak ljudi i višestruko više pripadnika policije koji su cijelim putem od Gajeve ulice u središtu grada do srbijanskog veleposlanstva na Tuškancu pratili prosvjednike.

Prosvjed su pristaše AHSP-a su započeli ispred sjedišta SNV-a jer mu je na čelu Milorad Pupovac koji je, kako je rekao Keleminec, Vučićev koordinator. “Pupovac je koordinator četnika Vučića, on je za nas predsjednik države, vlade, državni odvjetnik i ministar financija”, kazao je.

Predsjednici Republike, čelnik AHSP-a poručio je da ne može u ime cijelog hrvatskog naroda pozivati “četnika Aleksandra Vučića u Hrvatsku”. “I sramotno je da su gradu Zagrebu izvješene srpske zastave. To je sramota za vlast koja je antihrvatska”, poručio je.

Da se treba sramiti Keleminec je poručio i premijeru Andreju Plenkoviću s kojim će Vučić biti na ručku u Banskim dvorima.

Nakon prolaska centrom grada, prosvjed je završen nedaleko od srbijanskog veleposlanstva. Policija, naime, nije dozvolila odlazak ispred same zgrade, a prosvjednici su Vučiću poručili “Marš van iz Hrvatske” te prosvjed zaključili pozdravom “Za domovinu – spremni”.

Komentiraj