Ahmetović ‘užarila’ sabornicu: ‘Strepite, lopovi’. Jandroković uzvratio: ‘Pripremite se, danas neće biti ugodno’

Autor:

Screenshot

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a, u srijedu je na početku sjednice Sabora govorila o subotnjem prosvjedu održanom na Trgu sv. Marka u Zagrebu, ali i modusu operandi vladajuće stranke. Zastupnica je podsjetila na sve afere pa zaključno poručila: “Strepite, lopovi, strepite”.

“Od subote naša stvarnost glasi: ‘Strepite’. Subotnji provjed tek je uvertira u ono zbog čega smo danas u Saboru. Tražimo raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje parlamentarnih izbora. Hoćete razlog? Prešli ste crtu imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i odlučili da zakonom spriječite da javnost sazna za vaša koruptivna nedjela”, govori Mirela Ahmetović na početku.

No vi ne samo da nemte časti i morala raspustiti sami sebe, da ne kažem hrabrosti, nemate čak ni minimum zastupničke i građanske odgovornosti koju saborski mandat stavlja pred vas – odgovarati građanima RH. Ne, vi ste odlučili odgovarati isključivo Andreju Plenkoviću i svoju savjest deponirati u njegove ruke s jednim, jedinim ciljem – da budete nagrađeni za svoju poslušnost. Čuvajući vlastitu fotelju, vi ćete odlučiti – kako bi to rekao Vaš veliki vođa – ostati na krivoj strani povijesti”, dodaje.

Jasno nam je, nastavlja Ahmetović, da presuđenoj kriminalnoj organizaciji afere ‘Di si, radosti’, Banožićeva nesreća, afera Mreža, afera Geodetski – nisu i neće biti razlog raspisivanja izbora.

“Ali, mi ih tražimo! Nakon 100 dana što je vaš i Plenkovićev ministar ubio čovjeka, još nema optužnice, ali zato policija uhićuje kad se Plenkoviću zaprijeti da će ga se gađati smrdljivim jajima. Bivši ministar od države dobiva subvencionirani kredit za kuću, iako već posjeduju nekretninu, dok mladi u Hrvatskoj ne mogu kupiti niti šator.…”, govori Ahmetović komentirajući dalje aktualne teme.

“Mogla bih nabrajati do ujutro… Svaki dan, pod HDZ-ovom vlasti, Hrvatska je sve manje Hrvatska, a sve više despocija – koruptivna, nepotistička, nasilnička. Suprotno vašoj umjetnoj samouvjerenosti, vi se vlasti držite noktima, a izbora se bojite kao vrag tamjana. Nervozni ste i dezorjentirani kad prebrojavate krvna zrnca jer vaši osobni geni kameni nisu baš odlika poštenja. Prozivate nas kao niže vrijedne Hrvate, jer po vama je krađa zemlje dobrodošla odlika velikih Hrvata. Panično prebrojavate zastave jer hrvatskom zastavom najlakše prekrivate ono što ste ukrali“, govori.

DIO HDZ-OVACA STRAHUJE ‘Mogli bismo popušiti izbore gore nego 2000.’

Podsjetila je kako im je davno rekla: “Ne brinite se za SDP. Odkad je demokratske Hrvatske, on je uvijek znao pokazati patriotizam…”.

“Na prosvjedu protiv tiranije okupili su se različiti ljudi, ali ujedinjeni da naša zemlja bude oslobođena nepoštenja. Prozvali ste ih radikalima… Radikalno kradete i lažete. Usput, pripremate koaliciju s radikalnom desnicom. Strepite, lopovi, strepite!”, zaključila je.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je zastupnicima da će danas biti najslobodniji dan u Saboru. “Svi se pripremite… Ne mislim arbitrirati na ovakve teške riječi, vjerujem da će dolaziti i s druge strane. Pripremite se da vam danas neće biti ugodno. Sadržajno će svatko odgovarati za ono što kaže”.

STVARNO, HDZ? Ovo je dno dna: Vladajući s botovima protiv opozicije i građana

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.