AGRANA-STUDEN Grupa

AGRANA-STUDEN Grupa proširila svoje poslovanje u Sloveniji

Razvijajući program strateškog pozicioniranja u okviru Europske Unije, AGRANA-STUDEN Grupa od nedavno posjeduje pakirnicu i logistički centar u Ormožu u Sloveniji.

Kupovinom pakirnice, silosa i skladišnog prostora ojačana je pozicija AGRANA-STUDEN Grupe za nesmetano i pravovremeno snabdijevanje šećerom tržišta Europske unije, zapadnog Balkana, kao i svjetskog tržišta.

“AGRANA-STUDEN Grupa nastavlja ekspanziju svog poslovanja te je kupovinom pakirnice, silosa i skladišnog prostora u Ormožu naša distributivna kompanija AGRAGOLD Ljubljana dobila potporu u vidu pakirnog centra, odličnih silosnih kao i skladišnih kapaciteta, a poslovno je Grupa ojačala svoju poziciju regionalnoga tržišnog lidera koju nova akvizicija na lokaciji Ormož zaokružuje u geografskome i tržišnom smislu“, rekao je Ilija Studen, predsjednik Uprave STUDEN Holdinga.

STUDEN Holding posjeduje međunarodni asortiman agrobiznisa koji pokriva preradu, trgovinu i distribuciju poljoprivrednih proizvoda, kao što su šećer, jestiva ulja, uljarice i žitarice, a kao dio Holdinga koji se bavi trgovinom, preradom i distribucijom šećera i zaslađivača.

AGRANA-STUDEN Grupa sastoji se od operativnih joint venture kompanija osnovanih od strane AGRANA Grupe i STUDEN Holdinga. U Bosni i Hercegovini u okviru STUDEN Holdinga posluju tvornica jestivog ulja BIMAL i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera u Brčkom.

STUDEN Holding već 23 godine posluje u Sloveniji te preko vlastite distributivne mreže AGRAGOLD i istoimene kompanije sa sjedištem u Ljubljani svojim industrijskim kupcima, kao i krajnjim potrošačima osigurava šećer i jestivo ulje najviše kvalitete.

Komentiraj