Nel Pavletić/PIXSELL

AFERA ULJANIK Šestorici direktora istražni zatvor, trojica na slobodi

Devetorica od 12 osumnjičenih u aferi Uljanik za kaznena djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i jednu subvencijsku prijevaru u tvrtkama Uljanik i 3. maj, od 1,2 milijarde kuna, dovedena su u četvrtak na riječki Županijski sud, pred suca istrage Duška Tišmu koji je odlučivao o prijedlogu tužiteljstva za određivanjem istražnog zatvora.

Za trojicu osumnjičenih istražni zatvor nije određen i u nastavku postupka branit će se sa slobode. Riječ je o bivšim direktorima 3. maja Zdravku Plišku i Domagoju Klariću, te bivšem predsjedniku Uprave Uljanik Grupe Antonu Brajkoviću.

Ostaloj šestorici je određen istražni zatvor od 30 dana. Iza rešetaka tako ostaju bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i  bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc.

Dan prije, u srijedu, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu većina se branila šutnjom. Za devetoricu je tužiteljstvo bilo predložilo istražni zatvor, dok za trojicu osumnjičenih, Darka Šorca, Elvisa Pahljinu i Eduarda  Milovana zatvor nije zatražen i jučer su pušteni da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode.

 

Komentiraj