Acura modelom ARX-06 ‘hvata’ bolju poziciju u svijetu automoto sporta

Screenshot YouTube

Acura sve više testira mogućnosti svojih novih modela, stavlja ih pred sportske izazove (Pikes Peak) ili ih namjenjuje za automoto natjecanja. Cijenjena automobilska tvrtka je ovaj tjedan otkrila izgled novog sportskog automobila ARX-06, koji bi trebao svoje kvalitete pokazati u sljedećoj sezoni IMSA WeatherTech SportsCar GTP Championshipa, prenose ca.news.yahoo.com.

Novi model s hibridnim pogonom je nadograđena verzija modela ARX-05. Za medije je otkriveno da je atraktivna Acura opremljena 2.4-litrenim turbo V6 motorom, koji je uparen s električnim motorom i hibridnom tehnologijom. Ističe se da motor podnosi i održive varijante goriva.

Proizvođač je ponosan što je model postavljen na ORECA podvozje, za vanjski dizajn se pobrinuo Acura Design Studio iz  Los Angelesa te se svi nadaju da će zadovoljiti kriterije i standarde, koje zahtijevaju organizacije IMSA i WEC.

Sportske momčadi Wayne Taylor Racing i Meyer Shank Racing bi se s novom Acurom ARX-06 trebale predstaviti na prestižnoj utrci Daytona Rolex 24.

Komentiraj