“A nije im smetalo kad su Jerkov nazivali ‘ustaškom kurvom'”

Srdjan Ilic/PIXSELL

Srpsko Ministаrstvo kulture ocijenilo je da je Sergej Trifunović neprimjerenim objavama na društvenim mrežama povrijedio dostojanstvo novinarke Srpskog telegrafa Ivane Žigić i predsjednika Aleksandra Vučića, ali i da je potaknuo na širenje diskriminacije, mržnje i nasilja protiv onih koji imaju suprotna gledišta, na što je glumac imao odgovor, javlja N1.

Glumac Sergej Trifunović, u odgovoru na primjedbe Ministarstva kulture i informiranja, upitao je zbog čega to Ministarstvo nije reagiralo kada su zastupnici u Skupštini Srbije Aleksandru Jerkov nazivali “ustaškom kurvom”, i konstatirao da je očigledno takav rječnik prihvatljiv.

Novinarka Srpskog telegrafa Ivana Žigić najavila je da će podnijeti privatnu tužbu protiv glumca Sergeja Trifunovića zato što ju je vrijeđao i broj njenog telefona objavio na društvenoj mreži Twitter, dodajući da se ne boji i da nije tužna, ali da neće dopustiti da se nitko tako ophodi prema njoj.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije u srijedu da se komentari i izjave glumca Sergeja Trifunovića ne mogu nazovati komunikacijom i da se po njenom mišljenju takvo obraćanje može nazvati vrijeđanjem.

Komentiraj