Sud presudio u korist Eve Green, dobit će milijun dolara za film koji nije snimljen

Autor:

AppleTV

Sud u Londonu presudio je u petak u korist glumice Eve Green koja je tužila filmsku kompaniju White Lantern Film zbog neisplaćenog honorara za film radnog naziva „The Patriot“ koji nikada nije snimljen. Eva Green potpisala je ugovor po kojem će dobiti honorar bez obzira bio film snimljen ili ne zbog čega je tužila kompaniju White Lantern Film a oni su odgovorili protutužbom tvrdeći da film nije snimljen upravo zbog Eve Green koja je odbila pristupiti snimanju filma te je neprestano imala neprihvatljive kreativne i financijske zahtjeve.

Tijekom suđenja objavljene su WhatsApp poruke koja je Eva Green slala svom agentu i u kojima je navodila kako je „Patriot“ zapravo „usrani B film“ dok je producenta filma Jakea Seala nazivala „zlom“ i „vragom“. Cijelu ekipu filma nazivala je „usranim seljačinama“ dok je drugog producenta, Terrya Birda, smatrala „jeb… moronom“. Eva Green se ispričala zbog ovih riječi tvrdeći kako je Francuskinja čiji engleski nije idealan. Ujedno je rekla da je u slučaju jedne poruke emotivno reagirala kada je shvatila da je lažu oko promjene lokacije snimanja.

Njen odvjetnik kazao je kako nije istina da glumica nije bila kooperativna te da je objavljivanje ovih poruka za nju ponižavajuće. „U 20 godina svoje karijere nikada nisam raskinula ugovor niti sam propustila i jedan dan snimanja filma“, izjavila je na sudu 42-godišnja glumica.

U svojoj presudi sudac je naveo kako Eva Green nije odbijala obaveze koje je imala prema ugovoru niti je napravila nešto što bi bio razlog za raskid ugovora te stoga mora dobiti svojih milijun dolara honorara.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.