MAĐARSKI MOL POSTAO JE smetnja hrvatskoj nacionalnoj sigurnosti, zbog čega bi se i druge mađarske tvrtke u Hrvatskoj mogle suočiti s poteškoćama u realizaciji svojih poslovnih interesa na hrvatskom tržištu

Hrvatski premijer Andrej Plenković osobno će završiti pregovore sa svojim mađarskim kolegom Viktorom Orbanom o otkupu Molova udjela u Ini. To bi trebala biti završna faza pregovora o procesu povratka Ine pod dominantni upravljački utjecaj hrvatske države ili konzorcija koji će tom tvrtkom upravljati tako da neće, poput Mola, godinama sustavno ignorirati preuzete ugovorne obveze i Inu pretvarati u svoju lokalnu podružnicu podređenu mađarskim energetskim interesima.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakZvonimir Boban treba bivšem poslovnom partneru i kumu Tihomiru Elezu platiti 815.000 kuna
Sljedeći članakSTRUČNJACI UPOZORAVAJU Gepardima prijeti izumiranje
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.