FaH

48. ZLATNA PIRUETA: Svjetska prvakinja oduševila Ledenu

Kratkim programom klizačica startao je drugi dan na 48. Zlatnoj pirueti Zagreba, a u uvjerljivom vodstvu je aktualna svjetska i europska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa sa 69,48 boda. dok je hrvatska klizačica Tena Čopor na 15. mjestu.

Ruskinja je oduševila Ledenu dvoranu Doma sportova s programom klizanim na Carmina Buranu, a između ostaloga pokazala je Zagrebu i trostruki Axel koji jedina izvodi u svijetu.
“Nisam zadovoljna kombinacijom 3-3, drugi skok sam trebala bolje doskočiti, ali valjda sam previše bila oduševljena Axelom, pa mi je to otelo koncentraciju. S Piruete već imam broncu, nadam se da ću sutra ipak osvojiti sjajniju medalju,” poručila je Tuktamiševa.
Druga je trenutačno bivša doprvakinja svijeta, Ruskinja Alena Leonova sa 58,86 bodova, treća je Kazahstanka Elizabet Tursinbajeva (56,88), dok je aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova tek na sedmom mjestu (54,43) nakon što nije uspjela izvesti trostruki Lutz.
“Nisam baš zadovoljna, ima još puno toga na čemu trebam raditi. Taj jedan skok nisam izvela, odustala sam, nije bilo planirano, ali dogodi se. Sutra će, nadam se, biti bolje” rekla je Sotnikova.
Hrvatska klizačica Tena Čopor trenutačno je na 15. mjestu sa 31,66 bodova.
“Sve sam skokove napravila, piruete su bile dobre, bilo je uzbudljivo, ipak sam dijelila led s olimpijskom i svjetskom pobjednicom. Prvi put u životu sam u živo gledala kako jedna klizačica izvodi trostruki Axel od Tuktamiševe, to je bilo super,” komentirala je Tena.
REZULTATI
Klizačice – nakon kratkog programa
1. Elizaveta Tuktamiševa (Rus) 69,48
2. Alena Leonova (Rus)            58,86
3. Elizabet Tursinbajeva (Kaz)  56,88
4. Karen Chen (SAD)                56,82
5. Angela Wang (SAD)             56,35
6. Anni Järvenpää (Fin)             54,88
7. Adelina Sotnikova (Rus)       54,43…
15. TENA ČOPOR (HRV)           31,66…

Komentiraj