PRAVOMOĆNO: Vrhovni sud povisio kaznu bivšoj riječkoj pročelnici za sport Veri Begić

Autor:

23.10.2019., Pula - Bivsa rijecka procelnica za sport i tehnicku kulturu Vera Begic na pulskom Zupanijskom sudu nepravomocno je osudjena na cetiri godine zatvora i sedam godina zabrane voznje, jer je pod utjecajem alkohola u kolovozu prosle godine izazvala prometnu nesrecu u kojoj je poginuo 41-godisnji vozac iz Umaga. Vera Begic se nije pojavila na citanju presude. 
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Dusko Marusic/PIXSELL

Bivšoj riječkoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Veri Begić , Vrhovni sud povisio je kaznu zatvora s četiri na više od pet godina zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće vožnjom suprotnim smjerom, sa alkoholom u krvi i smrtnim posljedicama. Presuda je postala pravomoćna, javlja Novi list.

Vera Begić se već nalazi na odsluženju kazne zatvora u Puli, a njezini odvjetnici nisu imali informaciju da je Vrhovni sud povisio zatvorsku kaznu. Na izricanju prve presude Begić nije bila u sudnici.

“Da, to vam je današnja Hrvatska. Nismo dobili ni otpravak presude s Vrhovnog suda pa i ne znamo kakvo je obrazloženje, niti koliko je točna visina kazne. Iz tog razloga nismo u mogućnosti bilo što više reći” rekao je za Novi list odvjetnik Duško Miočić, jedan od dvojice branitelja Begić.

Podsjećamo da se kobna nesreća dogodila 15. kolovoza 2018. godine  na Istarskom ipsilonu u kokoj  je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga. Policija je tada izvijestila da je  pročelnici Begić izmjereno 1,92 promila alkohola u krvi.

Kobnog dana upravljala je automobilom te na Istarskom ipsilonu, na čvoru Buje, izvan naselja Nova Vas, vozeći u suprotnom smjeru bočnim ogledalom najprije udarila u nadolazeću škodu koju je vozio 31-godišnji državljanin Slovenije.  Nije se zaustavila nego je nastavila vožnju u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog automobila udarila u betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja cestovne trake. Niti to ju nije zaustavilo već se ponovno zabila u vozilo kojim je upravljao nesretni Igor Soldatić i preminuo na mjestu od posljedica sudara.  U vozilu su bili njegova supruga i dijete koji su prošli sa lakšim ozljedama.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.