Milijan Brkić ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu

Autor:

09.05.2019., Zagreb - U Saboru je odrzana 55. sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Milijan Brkic. 
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić u utorak oko podneva stigao je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, javlja N1.

Na ispitivanje je pozvan u sklopu istraživanja koje se vodi o presretanju mejlova. “Odazvao sam se na poziv, o sadržaju nikad nisam govorio, niti smijem niti želim”, kratko je rekao Brkić dolazeći u ODO.

“O konkretnom predmetu ne mogu govoriti jer je istraga tajna. Dao sam iskaz”, rekao je nakon ispitivanja i dodao da ne očekuje optužnicu.

Upitan da komentira slučaj Lovre Kuščevića, kazao je: “Nisam ja lažni prorok, ne znam o čemu se radi i ne mogu dati odgovore na ta pitanja”.

Podsjetimo, u travnju je policija podnijela kaznenu priavu protiv Bekića, njegovog brata Joze Brkića, kuma i Tolušićevog vozača Blaža Curića i Franje Varge.

“Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om”, objavila je policija.

EKSKLUZIVNO Braća Brkić u aferi s prisluškivanjem ljubavnica

EKSKLUZIVNI TRANSKRIPTI O ŠPIJUNIRANJU M. Brkić: ‘Ima li intime?’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.