ISTRAŽITELJI BITNO NAPREDUJU u raskrinkavanju akcija protiv ljudi iz privatnog okruženja braće Brkić, ali i protiv premijera Andreja Plenkovića. Ima dovoljno dokaza za pokretanje postupka, ali rastu sumnje u opstrukcije DORH-a. Supruga Milijana Brkića služila mu je kao paravan u drugim spornim poslovima

Nacional je koncem proteklog tjedna doznao do kakvih je iznenađujućih dokaza došla policija istražujući novi krak afere SMS na temelju kojih je u ponedjeljak policija podnijela kaznene prijave protiv Milijana Brkića, aktualnog zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora. Policija je u osobnom arhivu Franje Varge uspjela pronaći više od tisuću stranica koje, po dubokom profesionalnom uvjerenju policijskih istražitelja, svjedoče o čvrstim i nepobitnim kriminalnim vezama između Milijana Brkića i Franje Varge. Između ostalog, riječ je o iznimno opsežnoj kolekciji SMS poruka koje su Varga i Brkić razmjenjivali o tijeku nezakonitog nadzora koji je Varga provodio nad Brkićevom bivšom suprugom, ali i jednom Brkićevom intimnom prijateljicom.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakEvo zašto vatrogasci nisu iz zraka gasili katedralu Notre Dame
Sljedeći članakDukat predstavio novitete u liniji Fit
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.