FOTO: Na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježen Tjedan filantoprije

Autor:

facebook.com

Prohladno jesensko poslijepodne u Tjednu filantoprije na zagrebački je Cvjetni trg privuklo poznate humanitarce koji su s građanima podijelili vlastita iskustva i osobnim primjerom poručili kako svakodnevno pomagati i biti u suglasju s onima kojima je naša pomoć potrebna.

Program događaja koji je organizirala Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ djelovao je poput edukacije koju je na Cvjetnom trgu vodila Ljiljana Vinković. Ona je svom privremenom “dnevnom boravku” ugostila državnu tajnicu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Margaretu Mađerić; pročelnicu gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romanu Galić; poznatog filantropa Nenada Bakića, humanitarku Vesnu Boinović-Grubić, kao i poznate korporativne donatore, ali i predstavnike Udruge OUSI ‘Prijatelj’ iz Metkovića, ‘fra Mladen Hrkač’, ‘Ljubav na djelu’ iz Zagreba te brojne korisnike pomoći Zaklade.

“Drago nam je da ovakvim događajima možemo utjecati na ponašanje naših sugrađana sa željom da svi članovi našeg društva budu zadovoljniji”, rekla je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade ‘Hrvatska za djecu’.

Tjedan filantropije održava se u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro. BIT i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Cilj manifestacije je promicanje filantropije te osvješćivanje javnosti o važnosti pomaganja potrebitima te djelovanja za javno dobro. Događaj su podržali i hrvatska manekenka s londonskom adresom Helena Šopar, voditeljica Andrea Adrassy, operna diva Antonella Malis, TV voditeljica Hana Tabaković i mnogi drugi.

Zaklada +Hrvatska za djecu’ ove jeseni organizira i donatorski koncert Nine Badrić u KD Lisinski u četvrtak (25. listopada) u 20 sati. Prihod od ulaznica namijenjen je djeci sportašima za odlazak na Svjetske ljetne igre Specijalne olimpijade u Abu Dabiju 2019. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.