epa

237 MRTVIH Meksiko: Spasioci u utrci s vremenom u potrazi za djevojčicom pod ruševinama

Spasioci u Meksiku u četvrtak su bili u utrci s vremenom u potrazi za 12-godišnjom djevojčicom pod ruševinama škole srušene u razornom potresu koji je pogodio zemlju u utorak poslijepodne.

Potres jakosti 7,1, najsnažniji u protekla tri desetljeća, zatresao je središnji dio zemlje, oko 150 kilometara jugoistočno od Ciudad de Mexica, i usmrtio najmanje 237 osoba 32 godine nakon potresa koji je 1985. odnio tisuće života.

Spasioci su uspjeli uspostaviti komunikaciju s djevojčicom koja je identificirana kao Frida Sofia koja je kazala kako su u blizini još dva učenika no nije znala reći jesu li živi, prema Televisi čiji novinari i kamere imaju pristup mjestu.

Spasioci su kazali ranije kako su vidjeli njezinu ruku kako izviruje iz ruševina i na pitanje je li živa micala je prstima, prenijela je Televisa.

Iz ruševina škole do sada  je izvučeno 21 truplo učenika i četiri odrasle osobe.

Roditelji nestalih učenika ne gube nadu nakon što su jedan učitelj i dva učenika poslali tekstualne poruke ispod ruševina škole.

Spasitelji sporo napreduju kako ne bi izazvali daljnje urušavanje škole na žrtve i operacija traje više od 14 sati.

“Snažno se nadamo da ćemo neke spasiti”, kaže dobrovoljac David Porras koji pomaže u potrazi u ruševinama škole koju su pohađala djeca u dobi od tri do 14 godina.

Do sada je iz ruševina širom zemlje izvučeno više od 50 preživjelih.

Samo u Ciudad de Mexicu srušile su se 52 zgrade i stradale su 102 osobe dok je njih 135 izgubilo život u susjednim državama. Ozlijeđeno  je oko 1900 ljudi.

Komentiraj