Robert de Niro izgubio na sudu, njegova kompanija mora platiti odštetu zbog spolne diskriminacije

Autor:

Actor Robert De Niro, left, and Tiffany Chen attend the Tribeca Festival opening night premiere of "Kiss the Future" at the OKX Theater at BMCC Tribeca Performing Arts Center on Wednesday, June 7, 2023, in New York. (Photo by Andy Kropa/Invision/AP)

Andy Kropa/Invision/AP

Porota suda u New Yorku presudila je da kompanija Canal Productions, čiji je vlasnik Robert de Niro, mora isplatiti bivšoj glumčevoj asistentici Graham Chase Robinson 1,26 milijuna dolara. Razlog je spolna diskriminacija kojoj je bila izložena na poslu kao i odmazda u trenutku kada je napuštala taj posao. Robert de Niro osobno nije proglašen krivim ali je odbačena njegova protutužba u kojoj se tvrdilo da je Graham Chase Robinson korištenjem službene klartice potkradala kompaniju. Slavni glumac nije prisustvovao objavljivanju presude koja je donesena nakon što su članovi porote vijećali nekloliko sati.

Graham Chase Robinson bila je zaposlena u kompaniji Canal Productions od 2008. do 2019. a njene pozicije su se tijekom godina mijenjale, od izvršne asistentice do podpredsjednice odjela produkcije i financija. U tužbi je tvrdila kako je bila izložena vulgarnim komentarima te je morala obavljati poslove koji nisu u skladu s njenom pozicijom u kompaniji kao što je pranje plahti i zakapčanje košulja Roberta de Nira.

Nakon što je Graham Chase Robinson odbila potpisati papire o prekidu radnog odnosa, De Niro ju je tužio za krađu nagradnih zrakoplovnih milja u vrijednosti od nekoliko milijuna dolara kao i za krađu drugih stvari u vlasništvu kompanije Canal Productions. Uslijedila je tužba Graham Chase Robinson za spolnu diskriminaciju i odmazdu.

Prilikom svjedočenja na početku suđenja, De Niro je rekao da je cijeli slučaj apsurdan. Kada su ga upitali je li Graham Chase Robinson morala obavljati poslove kao što su češkanje po leđima, glumac joj se obratio riječima „Srami se, Chase Robinson!”

U ovu sudsku parnicu bila je uključena i Tiffany Chen, djevojka Roberta de Nira, jer se od Graham Chase Robinson tražilo i da uredi njihovu kuću na selu. Tiffany Chen svjedočila je da je prilikom upoznavanja Graham Chase Robinson mislila da s njom nešto nije u redu jer je nije željela pogledati u oči, te je uređivala elemente u njihovoj kući bez dopuštenja. Zato je od De Nira tražila da je zamijeni te mu je poslala poruku „Neću biti sretna dok mi ne kažeš da tražite zamjenu za nju“ dodajući „Ako je zadržiš, ti i ja ćemo imati problem“. Do vrhunca sukoba došlo je kada je Graham Chase Robinson odbila potpisati papire vezane za raskid radnog odnosa.

David Sanford, odvjetnik Graham Chase Robinson, u službenoj je izjavi izrazio zadovoljstvo presudom protiv kompanije Roberta de Nira kao i odlukom da se tužba poznatog glumca u potpunosti odbaci.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.