Najmanje 16 boraca uključujući i visokorangiranog dužnosnika s al-Kaidom povezane Fronte al-Nusra ubijeno je u četvrtak u zračnim napadima na sirijsku sjeverozapadnu pokrajinu Idlib, priopćio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

Cilj napada bio je vojni aerodrom Abu Zohour u predgrađu Idliba, koji je u rukama al-Nusre i njenog saveznika, Islamske turkistanske stranke, naveo je Opservatorij, sa sjedištem u Britaniji, koji nije naveo čiji su zrakoplovi bili u pitanju, ruski ili koalicije predvođene SAD-om.

Al Nusra je preuzela kontrolu nad vojnim aerodromom Abu Zohour u rujnu 2015.

Ranije su islamistički pobunjenici predvođeni Frontom al Nusra zauzeli ključno selo lojalno sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu i oteli desetke ljudi, priopćio je Opservatorij. Njegov čelnik Rami Abdel-Rahman kazao je za agenciju dpa da su pobunjenici odveli desetke civila i pripadnike prorežimske milicije te da je njihova sudbina nepoznata.

Zrakoplovi sirijskog režima izveli su najmanje 40 zračnih udara na ovo selo otkako su ga okupirale pobunjeničke snage, naveo je Opservatorij.

Navodno su pobunjenici poduzeli napad na ovo selo kao “odmazdu za Alep”, grad na sjeveru zemlje koji je posljednjih tjedana bio ključno poprište sukoba al-Asadovih snaga i oporbenih pobunjenika.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.